Uutiset

Kuopion iskusta epäillyn ex-luokkakaveri: "Häntä pidettiin erikoisena tyyppinä, jonka vuoksi häntä vieroksuttiin"

Erikoinen käytös sai muut karttamaan nuorta, jota nyt epäillään muun muassa murhan yrityksestä. Koulukiusaaminen jatkui koko peruskoulun ajan.
Poliisi eristi nauhoin kauppakeskuksen, jossa verityö tapahtui tiistaina. Kuva: Matias Honkamaa
Poliisi eristi nauhoin kauppakeskuksen, jossa verityö tapahtui tiistaina. Kuva: Matias Honkamaa

Kuopion iskusta epäillyn entinen luokkakaveri kuvailee epäiltyä ”tosi fiksuksi kaveriksi”, joka oli hyvä koulussa. Ex-luokkakaveri oli epäillyn kanssa samalla luokalla ala- ja yläasteella. Lukiosta hän kirjoitti hyvät, kahden laudaturin paperit.

Tässä jutussa anonyymisti esiintyvä luokkakaveri kuitenkin kertoo, että epäilyllä ei ollut koulussa kovinkaan laajaa ystäväpiiriä. Peruskouluaikana epäiltyä pidettiin ”erikoisena tyyppinä”.

Sattumalta Kuopiossa käymässä ollut luokkakaveri kertoo, että epäillyn oli peruskoulussa vaikea ottaa kontaktia muihin lapsiin ja nuoriin. Hänen kommentointinsa oli usein töksähtelevää ja fyysinen lähestyminen kömpelöä.

– Ilmekin oli usein sellainen, että tuli mieleen, onko hänellä kaikki kunnossa. Mutta ei hän missään nimessä väkivaltainen ollut, sellaista käytöstä en muista ollenkaan, entinen luokkakaveri kertoo.

Tavallisuudesta poikkeava käytös sai muut oppilaat vieroksumaan ja kiusaamaan epäiltyä. Entinen luokkakaveri muistelee, että kiusaamista jatkui koko peruskoulun ajan.

– Nyt jälkikäteen kun miettii, hänen käytöksensä ja kaikki mitä hänelle tapahtui, ovat sitä samaa kuin aiemminkin kouluissa tapahtuneissa väkivallanteoissa Suomessa.

Ex-luokkakaveri täsmentää, että kiusaaminen sai epäillyn lopulta karttelemaan muiden seuraa ja eristäytymään.

– Kun kuulin, että hän on kouluhyökkäyksen takana, oli vaikea kuvitella häntä miekan kanssa. Toisaalta en usko, että kukaan hänen kanssaan kasvotusten keskustellut olisi myöntänyt hänelle lupaa oikeaan ampuma-aseeseen.

Tällä hän viittaa tietoon, jonka mukaan epäilty kuului ampumaseuraan.

Uusimmat

Fingerpori

comic