Lounais-Häme Uutiset

Kuopion kouluhyökkäyksen poliisitutkinta jatkuu, tutkintavastuu on siirtynyt keskusrikospoliisille

Vuonna 1994 syntyneen mielen epäillään hyökänneen tiistaina teräaseella opiston väistötiloihin kauppakeskus Hermanissa. Hyökkäyksessä yksi ihminen kuoli ja kymmenen loukkaantui. Kuva: EPA

Keskusrikospoliisi jatkaa Kuopiossa Savon ammattiopistoon eilen tehdyn hyökkäyksen tutkintaa. Vuonna 1994 syntyneen mielen epäillään hyökänneen tiistaina teräaseella opiston väistötiloihin kauppakeskus Hermanissa.

Hyökkäyksessä yksi ihminen kuoli ja kymmenen loukkaantui. Loukkaantuneiden joukossa on epäilty tekijä, joka on poliisin mukaan syntyperäinen Suomen kansalainen. Epäillyn motiivia ei vielä tiedetä.

Epäilty mies on poliisin mukaan ammattiopiston opiskelija. Hyökkäyksessä hän käytti sapelityyppistä teräasetta, ja lisäksi hänellä oli mukanaan ampuma-ase. Poliisilla ei ole täyttä varmuutta siitä, käyttikö epäilty myös ampuma-asetta.

Miestä epäillään murhasta sekä muista useista väkivaltarikoksista ja niiden yrityksistä

Epäillyllä ei ole aiempaa rikoshistoriaa, eikä kouluun ollut suuntautunut uhkauksia. Poliisin tiedossa ei ole, valitsiko epäilty uhrinsa sattumanvaraisesti vai tarkoituksella.

Kaksi vakavasti loukkaantunutta

Kuolonuhri oli nainen, mutta poliisi ei ole vahvistanut julkisuudessa ollutta tietoa, jonka mukaan nainen olisi ollut opiston opiskelija.

Vakavasti loukkaantuneita on kaksi, joista toinen on epäilty. Poliisin mukaan loukkaantuneiden joukossa oli sekä opiskelijoita että koulun henkilökuntaa.

Poliisi ampui epäiltyä kiinniottotilanteessa. Asetta käyttänyt poliisi haavoittui itse lievästi epäillyn teräaseesta.

Eilen illalla sairaalahoidossa oli yhä kuusi loukkaantunutta. Toisen vakavasti loukkaantuneen tilaa Kuopion yliopistollinen sairaala luonnehti vakaaksi ja toisen kriittiseksi. Neljä lievimmin loukkaantunutta pääsi kotiin jo eilen.

Tutkintavastuussa oleva keskusrikospoliisi on sanonut kertovansa asiasta lisää tänään.

Savon ammattiopisto kertoo nettisivuillaan, että sen kaikissa yksiköissä opiskelu jatkuu tänään normaalin työjärjestyksen mukaisesti. Kuopiossa Hermanin osalta opiskelun jatkumisesta tiedotetaan tänään.

Suruliputus järjestetään tänään kaikissa Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion yksiköissä. Hiljainen hetki vietetään puoliltapäivin.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic