Uutiset

Kuubassa tänään suruaika lentoturman vuoksi – kolme matkustajaa on hengissä yli sata surmanneen onnettomuuden jäljiltä

Kuubaan julistettiin virallinen surupäivä lauantaiksi ja aina sunnuntaihin saakka. Yli sata ihmistä sai surmansa Kuuban vakavimmassa lento-onnettomuudessa 30 vuoteen. Kaikkiaan 105:ttä ihmistä kuljettanut matkustajakone syöksyi nousun jälkeen maahan Kuubassa. Kuuban valtiontelevision mukaan matkustajista viisi oli lapsia.

Havannalaisen Calixto Garcian sairaalan johtaja kertoi, että hoitoon oli tuotu neljä eloon jäänyttä selviytyjää. Näistä yksi kuoli. Kolmella muulla on vakavia vammoja.

Onnettomuus sattui sen jälkeen, kun kone oli lähtenyt pääkaupungin Havannan Jose Marti -lentokentältä perjantaina. Asiasta kertoi ensiksi Kuuban valtion televisio.

-Kone putosi Santiago de La Vegas kylään Boyerosin alueella, televisio kertoi paikallista aikaa puolenpäivän uutislähetyksessään.

Maahan syöksynyt lentokone on Boeing 737 -tyyppiä. Se oli matkalla Holguinin kaupunkiin Kuubassa, kertoi uutiskanava CNN. Holguin sijaitsee noin 800 kilometrin päässä Havannasta itään.

Televisiokuva näytti lentokentän yllä kohoavaa paksua savupilveä. Palokunta ja ambulansseja kiiruhti tapahtumapaikalle.

Silminnäkijät sanoivat nähneensä myös suuren tulipallon, josta kohosi savua taivaalle.

Lento-onnettomuuden syiden tutkinta on käynnissä.

Kuuban kansallinen lentoyhtiö Cubana de Aviacion on joutunut panemaan osan kalustostaan sivuun, koska koneet ovat vanhentuneet ja niiden turvallisuustaso on ollut heikko.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic