Uutiset

Kuusi ehdokasta lasten ja nuorten Finlandialle

1. Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba (Otava). Kahdesti Finlandia-ehdokkaana olleen kirjailijan lastenkirja kertoo nelosluokkalaisesta tytöstä, joka seilaa äidin ja isän kotien väliä eli lentelee Helsingistä Berliiniin ja takaisin.

2. Jukka Behm: Pehmolelutyttö (WSOY). Kuvaus nettimaailmassa vääristyvästä teinitytön seksuaalisuudesta ja minäkuvasta voitti kustantajan Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kirjoituskilpailun.

3. Kaj Korkea-aho ja Ted Forsström: Zoo! Virala genier/ Zoo! Viraalit nerot (Förlaget/ Otava). Ruotsinkielisen Suomen suosituin huumorikaksikko käynnisti nuortenkirjasarjan ja tekee saman tien tuttavuutta myös suomenkielisen yleisön kanssa.

4. Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia (Otava). Maamme vaiheet 1500-luvulta 1800-luvulle. Mukana muun muassa Mikael Agricola, Juhana Herttuan hovi Turun linnassa, Viaporin rakentaminen ja isoviha.

5. Sanna Mander: Avain hukassa/ Nyckelknipan (S&S/ Schildts & Söderströms) Riimitelty kuvakirja tutustuttaa kerrostalon värikkäisiin asukkaisiin. Kirja voitti jo Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon.

6. Ninka Reittu: Sinä olet superrakas (Otava). Messi ja Mysteeri -sarjastaan tutun liperiläisen kirjailijan ja kuvataiteilijan tuorein teos kertoo isästä, pojasta ja rakastamisen supervoimasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti