Uutiset

Kyselytutkimys: Nuoret tekevät mieluummin töitä kuin nostavat tukia – Usko työllistymiseen kasvanut

Kolme neljästä alle 30-vuotiaasta ammattiin opiskelevasta nuoresta kävisi mieluummin töissä kuin nostaisi yhteiskunnan tukia, kertoo tuore Ilmarisen Taloustutkimuksella teettämä nuorten työelämätutkimus.

Työ houkuttelisi enemmän siinäkin tapauksessa, että siitä maksettaisiin vähemmän palkkaa kuin työttömyyskorvausta, toimeentulotukea tai muita tukia yhteensä.

-Nuoret näkevät työn tärkeänä osana hyvää elämää. Koulutuksella, uralla ja työllä on iso painoarvo koko elämän merkityksellisyyden rakentamisessa. Työn tekeminen on arvo sinänsä, kertoo Ilmarisen työkykytutkimuksesta vastaava tutkimusjohtaja Tomi Hussi tiedotteessa.

Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluna, ja siihen vastasi 400 ammattioppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa opiskelevaa 17–29-vuotiasta nuorta ympäri Suomen.

Suurin osa uskoo löytävänsä oman alan töitä

Ammattiin opiskelevista nuorista 82 prosenttia uskoo löytävänsä oman alan töitä, kun viime vuonna vastaava luku oli 74 prosenttia.

Jos oman alan töitä ei löydy, 80 prosenttia nuorista on valmis kouluttautumaan uudelleen.

Muita kuin oman alan töitä on valmis tekemään jopa 92 prosenttia. Yli puolet nuorista uskoo yrittäjänä työllistymiseen.

Kolme neljästä nuoresta on valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle työn perässä. Ulkomaille töiden perässä lähtisi alle puolet.

Nuorten työttömyys on laskenut vuoden aikana. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa 31 400, kun vuosi sitten heitä oli 5 400 enemmän.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti