Uutiset

"Kysyin tyttäreltäni, haluaako hän leikkiä isin kanssa" — Lapsensa puukottanut isä syyttää tapahtumista äitiä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus jatkoi pikkulapsen murhan oikeudenkäyntiä keskiviikkona. Ensimmäiseksi Porvoon käräjätalolla kuultiin 3-vuotiaan tyttärensä kuoliaaksi puukottanutta isää.

Ranskalaismies kuvaili, miten murhapäivänä halusi vain leikkiä lapsensa kanssa.

-Yritin suostutella (naista), että saisin leikkiä tyttäreni kanssa aamupäivän, mies kuvaili.

Hän ilmoitti oikeudelle, ettei tarvitse keneltäkään lupaa, voidakseen olla lapsensa kanssa.

-Kysyin tyttäreltäni, haluaako hän leikkiä isin kanssa. Tytär vastasi, että joo.

Mies kuvaili, kuinka kuljetti pikkutyttöä kohti leikkipuistoa. Kuinka leikki matkalla tytön kanssa tämän kädessä olleella lelulla ja lelulla, jonka oli tuonut tytölleen tuliaisiksi.

-Kun pääsimme perille leikkipuistoon, laskin hänet alas, halasin häntä ja halusin ottaa sen lelun, joka hänellä oli kädessään, käänsin päätäni, näin poliisin.

Mies väittää, ettei muista, mitä tämän jälkeen tapahtui. Hän kuvaili oikeudelle yksityiskohtaisesti kipua, jota tunsi ennen maahan kaatumista ja tämän jälkeen.

Miehen mukaan hän ei ollut kunnolla tietoinen tapahtumista.

-Kysyin poliisilta, että mitä on tapahtunut. Minulle vastattiin, että murhayritys, mies kuvaili oikeudelle ja purskahti itkuun anteeksi pyydellen.

Kun syyttäjä kysyi mieheltä, katsoiko tämä tytärtään tai kysyikö tyttärestään.

-Kyllä, se oli ensimmäinen kysymykseni, kun pääsin poliisilaitokselle, mies vastasi.

Miehen käsitys lapsensurmaa edeltävistä tapahtumista eroaa huomattavasti syyttäjän näkemyksistä. Isä kuvaili itseään oikeudelle miehenä, joka yritti vain noudattaa sopimuksia.

Mies vähätteli naisen pahoinpitelyä, kuvaili sitä lähinnä vahingoksi ja syytti naista tämän tilanteessa saamista vammoista. Jos nainen ei olisi potkaissut häntä haaroihin, hän ei olisi kaatunut naisen päälle.

-Otin (naista) hellästi ranteista tai nilkoista, en muista. Halusin viedä hänet toiseen huoneeseen, jotta (lapsi) ei heräisi, mies kertoi.

Mies väitti, että vei lapsen ennalta sovitusti Karibialle. Kyse ei ollut lapsikaappauksesta, sillä kaikki meni niin kuin oli suunniteltu ja sovittu. Mies sanoi pitäneensä kaikki lupauksensa ja antaneensa esimerkiksi äidin viedä lapsen takaisin Suomeen – juuri niin kuin oli luvannutkin.

Mies kutsui tappouhkauksiaan ”tyhmyyksiksi”, joita lateli suutuksissaan. Miehen mukaan ranskalainen kulttuuri tässä mielessä erilainen, mies voi väsyksissään sanoa kaikenlaista.

Hän halusi vain naisen takaisin, elää tämän kanssa kaikesta huolimatta loppu elämänsä yhdessä. Ja jos se ei onnistuisi, hän halusi hankkia oikeutensa lapseen takaisin ja lähteä tämän kanssa esimerkiksi Ranskaan.

-Miksi et ollut neljään kuukauteen yhteydessä tyttäreenne, kysyi syyttäjä Jukka Haavisto.

Miehen mukaan kaikki oli äidin syytä, tämä ei antanut hänen puhua lapsensa kanssa. Eikä mies hyväksynyt oikeuden päätöstä lapsen tapaamiseen liittyvistä rajoitteista.

Oikeus jatkaa asian käsittelyä keskiviikkona ja torstaina muun muassa todistajien kuulemisella. Tuomion antopäivän oikeus kertoo myöhemmin.

Ranskalaismies on vangittuna. Mielentilatutkimuksen mukaan hän oli tekohetkellä täydessä ymmärryksessä, eikä hänen verestään löytynyt merkkejä päihteistä.

Syyttäjä vaatii 38-vuotiaalle miehelle elinkautista murhasta ja neljästä muusta lapseen sekä tämän äitiin kohdistuneesta vähäisemmästä rikoksista.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic