Uutiset

Lähipiiri piti ampujaa hiljaisena ja mukavana – 17-vuotias teki Yhdysvaltojen neljänneksi verisimmän koulusurman

Kukaan ei arvannut, mitä kymmenen ihmistä kuoliaaksi ampunut texasilaisen teini, 17-vuotias Dimitrios Pagourtzis suunnitteli. Hän pukeutui varhain perjantaiaamuna pitkään trenssitakkiin, käveli kouluunsa ja avasi tulen luokkahuoneessa, jossa oli meneillään taidetunti.

Vuonna 1999 15 oppilasta Columbinen lukiossa surmannut kouluampujakaksikko pukeutui samantyylisiin takkeihin. He tekivät ampumisen lopuksi itsemurhan.

Myös Pagourtzis suunnitteli joukkomurhaa ja itsemurhaa sen päätteeksi. Hän ei kuitenkaan lopulta uskaltanut tappaa itseään, vaan antautui viranomaisille, kertoi Texasin kuvernööri Greg Abbott Reutersin mukaan.

Pagourtzisille luettiin murhasyytteet, joista voidaan Texasin lain mukaan tuomita kuolemaan jo 17-vuotias. Takuita ei myönnetty.

T-paita kertoi aikeista

Pagourtzisin aikeista kieli ainoastaan kuva, jonka hän julkaisi Facebookissa 30. huhtikuuta. Hän oli pukeutunut kuvassa t-paitaan, jossa luki ”Born to Kill” eli syntynyt tappamaan. Sivu on nyt poistettu.

Pagourtzis oli ottanut käyttämänsä aseet, haulikon ja 38 kaliiperin revolverin isältään, mahdollisesti tämän tietämättä, sanoi Abbott. Kouluampumisen uhriluku voi vielä kasvaa, sillä kymmenestä haavoittuneesta moni on kriittisessä tilassa.

Pagourtzisin tiedettiin olevan kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista ja sotaan liittyvistä historiallisista symboleista, ei aseista.

Hänen jalkapallotreenikaverinsa, 16-vuotias Clayton George, kertoi puhuneensa Pagourtzisin kanssa usein.

-Hän oli yksi joukkueen mukavimmista tyypeistä. Hänen kanssaan oli aina helppo puhua, kertoi George, joka myös mainitsi Pagourtzisin jääneen joskus alakynteen pukuhuoneessa joukkuekavereiden välisissä mittelöinnissä.

Toinen Pagourtzisin opiskelukaveri piti häntä pidättyväisenä opiskelijana, joka ”ei koskaan oikein puhunut muille”.

Hän pukeutui usein samanlaiseen trenssitakkiin, jonka alla hän kuljetti aseet kouluunsa perjantaiaamuna. Kouluampuminen on Yhdysvaltojen neljänneksi verisin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic