Uutiset

Laittomat lennokit pysäyttivät lennot Gatwickin lentokentällä Britanniassa

Poliisi etsii yhä lennättäjää. Viime yönä 10 000 ihmisen matkan keskeytyi.
Gatwickin lentokentältä ei toistaiseksi pääse matkaan. Kuva on arkistokuva vuodelta 2010. Kuva: GERRY PENNY

Britanniassa Gatwickin lentokenttä pysyi torstaina aamulla suljettuna. Lentoliikenne keskeytettiin keskiviikkoiltana, kun kävi ilmi, että kahta lennokkia lennettiin lentokentän yläpuolella.

Asiasta kertovat muun muassa BBC ja uutistoimisto Reuters.

Lentokenttä suljettiin kello 23 jälkeen eilen, ja avattiin vähäksi aikaa kello 3 tänä aamuna. Noin 45 minuutin kuluttua lentoliikenne jouduttiin kuitenkin jälleen keskeyttämään, kun lennokkeja havaittiin jälleen.

Lontoon Gatwickiin tulevia lentoja on jouduttu ohjaamaan laskeutumaan niinkin kauas kuin Pariisin ja Amsterdamiin. Jotkin lennot pääsivät laskeutumaan Lontoon Heathrowiin ja Lutoniin sekä Manchesteriin.

Gatwickin lentokentältä pyydetään tarkastaman oman lennon tilanne ennen kuin kentälle saapuu.

Poliisi etsii yhä lennokeiden lennättäjää.

Gatwick on Britannian toiseksi vilkkain lentokenttä. Sen mukaan pelkästään tulevina pyhinä arviolta 2,9 miljoonaa ihmistä matkustaa kentän kautta. Heistä 73 000 ihmisen on määrä päästä matkalle tänä sunnuntaina.

Useidein tuntien odottelu

Turhautuneet matkustajat ovat joutuneet odottamaan jopa tunteja sisällä lentokoneissa ja terminaalissa.

Viime yönä lentokentän sulkeminen esti noin 10 000 ihmisen matkan.

Eddie Boyes kertoi BBC:lle aamulla, että hän ja hänen perheensä ovat olleet jo kuusi tuntia Gatwickin kentällä odottamassa lennon lähtöä.

– Meille tarjottiin hotellihuonetta, mutta se peruutettiin vähän ajan päästä. Ihmiset nukkuvat lattialla terminaalissa, Boyes kertoi Twitterissä.

Muualle laskeutuneita on kuljetettu linja-autoilla ja takseilla Gatwickiin.

Britanniassa lennokin lennättäminen on kiellettyä kilometrin säteellä lentokentästä. Myös yli 120 metrin korkeudessa lennättäminen on laitonta, koska silloin kasvaa riski törmätä lentokoneeseen.

Lentokoneen turvallisuuden vaarantaminen on rikos, josta voi saada viiden vuoden vankeustuomion.

Britanniassa läheltä piti -tilanteita on ollut yhä enemmän. Lentokoneet ja lennokit olivat vaarassa törmätä 92 kertaa pelkästään viime vuonna. Vuosien 2015 ja 2017 välillä tapausten määrä kasvoi yli kolminkertaiseksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti