Uutiset

Lännen Media sai kiinni jättimäisiä datakeskuksia Suomeen perustavan toimitusjohtajan: "Kyllä ne ovat totta"

Yhdysvaltalaisen Silent Partner Groupin toimitusjohtaja Dale Hobbie vakuuttaa sähköpostihaastattelussa, että koska paikkakunnat on nyt valittu, investoinnit ovat varmoja ja ne ovat jo alkaneet.
Dale Hobbie sanoo, että Sotkamo, Hamina ja Tornio valittiin, koska paikkakunnilla on teollisuustaustat ja teräksen sekä sähköverkon liitäntämismahdollisuudet.

– Kyllä ne ovat totta.

Näin vastaa yhdysvaltalaisyrityksen Silent Partner Groupin toimitusjohtaja Dale Hobbie kysymykseen, ovatko Suomeen suunnitellut datakeskukset totta.

Lännen Media laittoi sähköpostia Dale Hobbielle, joka vastasi pr-avustajansa välityksellä.

Jättimäiset datakeskusinvestoinnit ovat ihmetyttäneet Suomessa nyt reilun viikon ajan. Silent Partner Group aikoo rakennuttaa Sotkamoon, Haminaan ja Tornioon yhteensä neljä valtavaa datakeskusta, joiden teho on yhteensä noin tuhat megawattia. Sotkamoon olisi tulossa peräti kaksi keskusta.

Dale Hobbie sanoo, että koska paikkakunnat on nyt valittu, investoinnit ovat varmoja.

– Investoinnit hankkeisiin ovat jo alkaneet, hän toteaa Lännen Medialle.

Hobbie perustelee, että paikkakunnilla on teollisuustaustat

Miksi juuriSotkamo, Hamina ja Tornio ovat valikoituneet datakeskusten paikkakunniksi?

Dale Hobbie vastaa, että syinä ovat paikkakuntien teollisuustaustat ja teräksen sekä sähköverkon liitäntämismahdollisuudet.

– Sotkamo valikoitui yhdeksi paikkakunnaksi alueen teollisuus- ja tietoliikenneyhteyksien ansiosta. Tornion etu johtuu suuresta LNG-satamasta eli nesteytetyn maakaasun satamasta, Hobbie sanoo.

Hänen mukaansa Tornion satama hyötyisi datakeskuksiin suunnitelluista voimalaitoksista.

Hamina taas valikoitui teollisuuden ja kuituyhteyksien sekä sähköverkkojen liittämisominaisuuksien takia.

Yritys toimii jo Norjassa Fredrikstadissa

Onko Silent Partner Group ainoa yritys, joka on lähtenyt investoimaan näihin datakeskuksiin?

Dale Hobbie vastaa, että yritys hallinnoi kaikkia projekteja. Yritys toimii jo Norjassa, missä se on perustanut toimipisteen Fredrikstadiin. Kaupunki sijaitsee rannikolla Etelä-Norjassa.

Jokainen paikkakunta Suomessa on Hobbien mukaan oma projektinsa, ja jokaiselle tehdään oma budjetti.

Kysymykseen, kuinka paljon investointiin laitetaan rahaa, hän ei voi vielä vastata.

Sen sijaan hän kertoo, että Silent Partner Group on ainoa yritys maailmassa tällä hetkellä, jolla on valmius hyper-tehokkaisiin datakeskuksiin.

Paikkakunnilla ihmetellään ja odotetaan tietoa

Sotkamon kunnassa ja Haminan kaupungissa on oltu hankkeesta ihmeissään. Viimeksi maanantaina Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen totesi, että ei ole saanut yhteydenottoa yrityksestä.

Työ- ja elinkeinoministeriön pyörittämässä Business Finlandissa ei tiedetty viime viikolla asiasta mitään.

Ylen haastattelussa maanantaina 5.11. Hobbie sanoi, että tietoa keskusten tarkemmista sijainneista voi olla luvassa runsaan kuukauden sisällä. Syy tiedon panttaamiseen on Hobbien mukaan asiakkaissa.

Datakeskusyhdistys FDCF:n eli Finnish Data Center Forumin puheenjohtaja Pekka Järveläinen pitää tietoa massiivisista datakeskuksista edelleen ristiriitaisena (LM 5.11.)

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti