Uutiset

Lännen Median toimittaja Thaimaassa: ”En ole koskaan nähnyt Patongia näin hiljaisena”

Thaimaassa tehtiin viime yönä lukuisia pommi-iskuja, jotka vaativat ainakin neljän ihmisen hengen. Pommeista kaksi räjähti ensin myöhään illalla Suomen aikaa suositussa Hua Hinin turistikohteessa. Sitten räjähdyksiä oli myös Phuketin rantakadulla Patong Beachilla.

Iskut ovat järkyttäneet sekä paikallisia että turisteja.

– Patongilla on todella hiljaista, ja lähes kaikki liikkeet on suljettu, kertoo Thaimaassa lomaileva Lännen Median toimittaja

Juha Vainio

räjähdyksen jälkeisistä tunnelmista.

Pohjoismaalaiset tuntevat Etelä-Thaimaan talvikohteena, mutta Patongissa lomailee ja työskentelee suomalaisia ympäri vuoden.

Vainion kuuli räjähdyksistä vasta uutisista. Hän lähti skootterilla katsomaan tuhoja paikan päälle.

– En ole koskaan nähnyt Patongia näin hiljaisena. Räjähdyspaikalla ei ole tapahtunut suuria vaurioita, mikä viittaa siihen, ettei pommi ole ollut kovinkaan suuri.

Räjähdyspaikalle on kerääntynyt katselemaan sekä paikallisia että matkailijoita.

– Se on tällä hetkellä ainoa asia, mikä täällä tuntuu ihmisiä kiinnostavan, Vainio kertoo.

Kello 13.05 paikallista aikaa (noin klo 9 Suomen aikaa) räjähdysalueen ympäriltä alettiin jo purkaa aluetta rajaavaa metalliaitausta. Myös poliisikoppi, jonka edessä räjähdys tapahtui, vietiin aamukymmeneltä pois.

Rantakaupungin tunnelmasta kertoo paljon se, että Patongin rannalta tavoitettu venäläinen

Valeri Tihonov

, 28, sanoi, ettei hän ollut kuullutkaan koko iskusta.

– En tiennyt asiasta lainkaan. Mutta ei se minua pelota, elämässä voi sattua mitä tahansa, Ulyanovskista kotoisin oleva mies sanoo.

Thaimaassa vietetään tänään kuningattaren 84–vuotispäivää. Maan sotilashallitus järjesti viime viikolla kansanäänestyksen perustuslain muutoksista. Thaimaan viranomaiset ovat antaneet tuoreeltaan ymmärtää, että räjähdyksiin syylliset ovat kotimaasta, eikä heillä ole kytköksiä esimerkiksi Islamilainen valtio -järjestöön (Isis).

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti