Uutiset

Länsimetro alkaa vihdoin kulkea – avajaispäivä on lauantai 18. marraskuuta

Useista viivästyksistä kärsinyt Länsimetro aiotaan saada liikenteeseen lauantaina 18. marraskuuta, kerrottiin tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Asian vahvisti Helsingin seudun liikenteen toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi. Hän kertoi saaneensa asiaan vahvistuksen torstai-iltana.

Länsimetrossa on tehty tänä syksynä useita onnistuneita koeajoja, joten perjantaisesta tiedotustilaisuudesta odotettiin kuulevan, milloin uusi linja avataan.

Avausta odottavassa ensimmäisessä vaiheessa metro kulkisi kahdeksaan uuteen asemaan Helsingin ja Espoon alueille. Rataosuuden pituus on kaikkiaan 14 kilometriä. Se kulkisi Helsingin Ruoholahdesta, joka on tällä hetkellä Helsingin metron läntisin asema, Espoon Matinkylään saakka.

Länsimetron seuraavassa vaiheessa metroa on tarkoitus laajentaa Kivenlahteen asti. Toista vaihetta louhitaan parhaillaan. Kaikkiaan Länsimetro tulee olemaan 23 kilometriä pitkä, ja uusia asemia tulee olemaan 13.

-On erittäin tärkeää saada metron jatko palvelemaan alueen asukkaita ja asiakkaita, kertoi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tiedotustilaisuudessa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ei ollut työesteen vuoksi paikalla Matinkylässä järjestetyssä tilaisuudessa.

Miljardihanke

Sen lisäksi, että Länsimetro on pahasti viivästynyt, on se myös ylittänyt alkuperäisen kustannusarvionsa reippaasti. Länsimetro oy:n mukaan nykyinen kustannusarvio 14-kilometriselle metrolle on 1,186 miljardia euroa.

Muun muassa Helsingin Sanomat on aiemmin kertonut, että alkuperäinen kustannusarvio vuonna 2006 oli noin puoli miljardia euroa.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti