Uutiset

Länsimetron ensimmäisen vuoron kuljettaja: "Se on lauantaina erilaista, että otetaan poka kyytiin"

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen eli HKL:n kuljettaja Keijo Koistinen ajaa ensimmäisellä Länsimetron vuorolla, kun Ruoholahti-Matinkylä -osuus avataan matkustajaliikenteelle lauantaina 18. marraskuuta.

Länsimetron liikenteen aloitus on useaan otteeseen viivästynyt, mikä on herättänyt Suomessa vitsailua myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Länsimetroa on vertailtu niin sote-uudistukseen kuin Olkiluoto 3:n rakentamiseen.

Koistisen odotukset historiallisesta päivästä eivät ole tavanomaisesta poikkeavat

-Siitä tulee normi työpäivä. Omasta mielestäni päivässä ei ole sen erikoisempaa. Koeajoa on jo tehty. Se on lauantaina erilaista, että otetaan poka kyytiin, eikä pelkästään odotella asemilla, Koistinen miettii ja viittaa matkustajien ottamiseen kyytiin.

Ruoholahti-Matinkylä -osuuden kustannusennusten on 1 186 miljoonaa euroa. Rakentamiseen osallistui yhteensä 20 474 työntekijää, satoja suunnittelijoita ja muita asiantuntijoita.

Megaluokan investoinnin ottaminen käyttöön ei kuitenkaan Koistista paljon jännitä.

-Aina on tietysti jännitystä siitä, että toimiiko kaikki. Ilmeisesti kaikki on nyt kunnossa. Ainakaan isompia ongelmia ei ole. Ei tätä muuten otettaisi käyttöön. Saa nähdä, onko Matinkylässä juhlallisuuksia käynnissä, kun on lähdön aika lauantaina kello 5:09, Koistinen toteaa.

Jännitystä poistaa osaltaan se, että Koistinen on ollut ajamassa monia koeajoja Länsimetrolla, joten kaikki asemat ovat tuttuja.

-Ajosarjoja on tehty juuri sen takia, että varmistetaan kaiken toimivan.

Länsimetron mahdollistamat kaavat hyväksyttiin Espoon ja Helsingin valtuustoissa vuonna 2009. Koeajot pääsivät alkamaan keväällä 2016. Lukuisten testauksessa ilmenneiden ongelmien takia liikennöinnin aloitusta jouduttiin toistuvasti lykkäämään.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti