Uutiset

Lapset pääsevät katsomaan Ähtärin pandoja 16 eurolla, aikuisille lähes tuplahinta

Lipunmyynti Ähtärin eläinpuiston pandataloon alkoi torstaina. Ensimmäinen päivä, jolloin Suomeen Kiinasta muuttavaa pandakaksikkoa pääsee katsomaan, on 17. helmikuuta.

Liput pandataloon maksavat 16-36 euroa ennakkoon ostettuna.

3-12-vuotiaat lapset pääsevät pandataloon 16 eurolla. Kallein on aikuisten yhdistelmälippu, joka sisältää lipun pandataloon ja pääsyn myös muualle eläinpuistoon.

-Pelkkä aikuisten tunnin vierailuajan pandalippu maksaa 30 euroa, eläinpuiston lipunmyyntikumppanin Lippupisteen toimitusjohtaja Ari Palhamo kertoo.

Hän kehottaa paikan päälle mieliviä ostamaan liput ennakkoon, jolloin välttää jonotuksen ja saa piletit myös muutamia euroja halvemmalla.

Pandatalossa voi vierailla kerrallaan vain rajallinen määrä ihmisiä. Siksi eläinpuiston lipunmyynnissä otetaan käyttöön niin sanotut aikaikkunat, joiden avulla kävijät voivat ostaa pääsyn pandataloon tietylle päivälle ja kellonajalle.

-Aikaikkunoiden avulla varmistetaan, että kaikki mahtuvat sisään ja pääsevät tervehtimään pandoja myös suosituimpina aikoina, Palhamo toteaa.

Hän korostaa, että aikaikkunaliput ovat olleet jo pitkän aikaa käytössä muualla Euroopassa.

-Suosituimpiin nähtävyyksiin kuten Uffizin galleriaan Firenzessä pitäisi muuten jonottaa tuntitolkulla.

Ähtäriin odotetaan myös kansainvälisiä kävijöitä esimerkiksi muista Pohjoismaista. Suomea lähimmät pandat asustavat tällä hetkellä Berliinissä.

Ähtärin alkuvuonna saapuvat pandat ovat nimeltään Hua Bao ja Jin Baobao. Molemmat ovat kotoisin Sichuanin provinssista Kiinasta.

Eläinpuiston mukaan Suomen ilmasto ja sääolot vastaavat olosuhteita pandojen kotivuorilla.

Ähtärissä puhutaankin nyt snowpanda-brändistä, joka viittaa niin pandojen luonnonolosuhteisiin kuin olosuhteisiin Suomen Ähtärissä.

Pandoille varta vasten rakennetun talon käyttöönottotarkastus oli torstaina.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti