Uutiset

Laulaja Timo Kojo todettiin syyttömäksi – Hovioikeus piti käräjäoikeuden ratkaisun ennallaan

Kojoa syytettiin törkeästä kavalluksesta. Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion ennallaan. Kojoa vastaan nostetut syytteet hylättiin.
Timo Kojo todettiin syyttömäksi oikeudessa. Arkistokuva. Kuva: Joel Maisalmi

Helsingin hovioikeuden tiistaina antaman tuomion mukaan laulaja Timo Kojo ei ole syyllistynyt törkeään kavallukseen. Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden aiemmin antaman tuomion.

Syyttäjä oli vaatinut, että Kojo tuomitaan törkeästä kavalluksesta siten, että käräjäoikeudessa vaaditusta poiketen hän on anastanut usealla eri kerralla ramppeja valmistavan yhtiön tililtä 40 571 euroa.

Syyttäjän mukaan yhtiön varoja oli käytetty muun muassa Kojon läheisen auton korjaamiseen sekä kahden osamaksuerän maksamiseen yhteensä yli 24 000 euroa. Teonkuvauksen mukaan Kojo ei myöskään ollut säilyttänyt tositteita 2 000 euron ravintolalaskuista, jotka liittyivät hänen kertomansa mukaan yhtiön markkinointiin.

Kyse oli myös Espanjan matkan laskusta, josta Kojo ei ollut syyttäjän mukaan esittänyt selvitystä matkan osallistujista eikä matkaohjelmista.

Puolustus kiisti Kojon anastaneen yhtiön varoja. Sen mukaan Kojo oli pyrkinyt pitämään yhtiön toimintakykyisenä ja siksi Kojon läheisen auton korjauskustannuksia oli maksettu yhtiön varoista. Espanjassa Kojo oli puolestaan markkinoinut yhtiön tuotetta.

Hovioikeuden tuomion mukaan kavalluksen tunnusmerkistön täyttyminen edellyttää anastustarkoitusta ja kavallus on rangaistavaa vain tahallisena.

Tositteiden puuttuminen ei tuomion mukaan osoita sitä, että Kojo olisi anastanut yhtiön varoja. Oikeus piti myös uskottavana, että Kojo on käyttänyt kyseessä olevat varat yhtiön liiketoimintaan.

Oikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Kojo todettiin syyttömäksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic