Uutiset

Laura oli iskun sattuessa työpaikallaan aukion vieressä – "Ihmiset juoksivat itkuisina alakertaan"

Suomalainen Laura Hakola oli Barcelonan terrori-iskun sattuessa viettämässä tavallista työpäivää Sephoran kosmetiikkamyymälässä, joka sijaitsee aivan Katalonia-aukion vieressä. Hakola huomasi, että kaikki ei ole kunnossa, kun vartijat alkoivat juoksennella talon sisällä ympäriinsä.

-Kaikki luulivat, että siellä on tapahtunut jokin varkaus tai muuta. Meillähän oli pommiuhka viimeksi noin kuukausi sitten, hän kertoo.

Hakola päätti mennä rakennuksen yläkertaan katsomaan, mistä on kyse. Kun hän palasi takaisin alas, tilanteen vakavuus alkoi valjeta.

-Huomasin, että ihmiset alkoivat juosta ihan itkuisina ja valkoisina alakertaan portaita pitkin, Hakola kertoo.

Tämän jälkeen väkeä alkoi nopeasti pakkautua sisätiloihin ja ovet lukittiin. Puhelimiensa avulla Hakola ja muut paikalliset saivat nähtäväkseen iskupaikalta kuvattuja videoita. Ne olivat hirveän raakoja, ja niissä näkyi, kuinka ihmisiä makasi kadulla kuolleina.

Turistit eivät olleet tilanteesta yhtä hyvin perillä.

-Meille työntekijöille tietenkin sanottiin, että täytyy pitää rauhallista profiilia, koska sisällä on asiakkaita.

Kolmen tunnin kuluttua Hakola ja muut pääsivät vihdoin lähtemään rakennuksesta. Poliisit ohjasivat heidät kävelemään talosta ulos liinaa pitkin, ja paikalla oli paljon toimittajia. Tämän jälkeen Hakola lähti kävelemään yksin kotia kohti.

-Voin sanoa, että se kotimatka oli elämäni kamalin kokemus. Siellä oli turisteja, jotka eivät tienneet mistään mitään. Ihmiset söivät sipsejä ja olivat rantakamppeet päällä, Hakola kertoo järkyttyneenä.

Asiasanat

Fingerpori

comic