Uutiset

Lauri Törhösen mukaan naiset muistavat seksuaalisen häirinnän tekijän väärin

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja ja elokuvataiteen professori Lauri Törhönen sanoi Arto Nyberg -ohjelmassa sunnuntai-iltana, että hän on häirinnyt joitain ihmisiä, ja sitä hän on pyytänyt anteeksi.

Hän ei kuitenkaan myöntänyt, että kyse on ollut seksuaalisesta häirinnästä.

-Olen varmasti temperamenttini ja ammattini vuoksi käyttäytynyt tyhmästi ja harkitsemattomasti, Törhönen sanoi.

Hän jatkoi, että 2,5 miljoonaa suomalaismiestä on joutunut miettimään käyttäytymisensä standardeja kohun myötä.

Törhönen viittasi elokuva-alan luonteeseen, siihen, miten se pitää sisällään kaiken elämässä. Arto Nyberg kysyi, onko kyseessä ollut väärinkäsitys. Törhönen alkoi puhua alan machokulttuurista.

-Oon tehny virheitä. Taidekoulut eivät ole pappisseminaareja. Siellä puhutaan lujaa ja tehdään asioita.

Törhönen sanoi, että häntä syyttäneet naiset muistavat väärin. Tapahtumat ovat voineet tapahtua, mutta hän ei ole ollut mukana niissä. Hänkin on voinut tosin halata naisia.

-Halaan kuin jääkiekkoilija toista jääkiekkoilijaa.

Haastattelun lopuksi Törhönen totesi, ettei hän halua, että kukaan muu mies joutuu kokemaan saman kuin hän on kokenut viimeisen kahden viikon aikana. Hänen mielestään listaa seksuaalista häirintää tehneistä miehistä ei tarvitse tuoda julkisuuteen.

-Keitä siinä listalla on? Muita kuin minä ja Väinämöinen, Törhönen nauratti Arto Nybergiä.

Yli 20 naista kertoi seksuaalisesta häirinnästä

Ylen julkaisemien uutisten mukaan yli 20 naista syyttää Törhöstä seksuaalisesta häirinnästä. Elokuvataiteen professori toimi vuosien 1995 ja 2006 välisenä aikana Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen professorina. Lisäksi hän on ollut opettajana useissa oppilaitoksissa, joissa elokuva-alaa on opetettu.

Törhönen oli Ylen mukaan muun muassa ehdottanut seksiä joillekin Taideteollisen korkeakoulun pääsykokeisiin osallistuneille.

Törhönen lähetti aiemmin tässä kuussa lyhyen tiedotteen, jossa hän pyysi anteeksi ihmisiltä, joita hän on häirinnyt. Hän myös erosi Helsingin kaupungin omistaman Kaapelitalo-kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajan tehtävistä sen jälkeen, kun syytökset tulivat julki.

Törhönen on ohjannut 13 pitkää elokuvaa. Ensimmäinen oli Palava enkeli (1984) ja toinen Riisuminen (1986). Hän on myös ohjannut Vares -elokuvia ja joitakin Salatut elämät -televisiosarjan jaksoja.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti