Uutiset

Lehti: Teknologiajätit ovat päässeet käsiksi Facebook-käyttäjien yksityistietoihin

New York Timesin mukaan Facebook olisi antanut useille teknologiajäteille mahdollisuuden päästä käsiksi muun muassa käyttäjien yksityisviesteihin.
Facebook on kuluvan vuoden aikana joutunut skandaalista toiseen. Yhtiöltä on perätty vastauksia muun muassa siihen, miten käyttäjien yksityisyydensuojasta huolehditaan. Kuva: LUONG THAI LINH

Facebook on antanut vuosien ajan suuremmille teknologiayhtiöille laajemmat mahdollisuudet päästä käsiksi käyttäjien yksityistietoihin.

Facebook-käyttäjien yksityisiin tietoihin ovat päässeet muun muassa Microsoft ja Amazon. Asiasta kirjoittaa New York Times.

Lehden mukaan suoratoistopalvelut Netflix ja Spotify ovat saaneet mahdollisuuden lukea Facebook-käyttäjien yksityisviestejä. Amazon on päässyt katsomaan käyttäjien yhteystietoja ja Yahoo on voinut katsella käyttäjien julkaisuja.

Lehti kertoo muun muassa haastatelleensa kymmeniä ihmisiä, jotka ovat työskennelleet Facebookille. Lisäksi lehti on saanut käsiinsä yhtiön sisäisiä dokumentteja aiheesta.

Facebook on viime aikoina ollut useiden tietoturvaskandaalien keskiössä. Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on vakuuttanut muun muassa yhdysvaltain kongressille, että käyttäjät voivat hallita omia tietojaan.

Tämän vuoden alkupuolella uutisoitiin, että jopa miljoonien Facebook-käyttäjien tietoja olisi luovutettu Cambridge Analytica -yhtiölle. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan yhtiö olisi käyttänyt tietoja ihmisten poliittiseen profilointiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti