Uutiset

"Lepomäen ulostuloon ei löytynyt paljon ymmärrystä, mutta joihinkin kriittisiin näkemyksiin oli"

Sote- ja maakuntauudistuksen keskeyttämistä vaatinut kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) poistui vähäpuheisena puolueensa eduskuntaryhmän kokouksesta torstaina.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen (kok.) mukaan kokouksessa todettiin, että Lepomäki ei ole käyttänyt hyväksi mahdollisuuksia tuoda näkemyksiään aikaisemmin esille. Kysymykseen ”harjattiinko” hänet kokouksessa, Jokinen vastasi sanomalla, että kokous ei ollut mikään tuomioistuin.

-Kävimme hyvin laajaa ja analyyttista keskustelua siitä, miten sote-palveluja uudistetaan. Kokoomus on täysin sitoutunut yhteiseen näkemykseen.

Jokisen mukaan joihinkin Lepomäen kriittisiin näkemyksiin oli kokouksessa kuitenkin ymmärrystä.

-Ne ovat olleet meillä esillä aikaisemminkin. Ne liittyvät maakuntien määrään ja kustannussäästötavoitteeseen. Mutta tähän ulostuloon ei paljon ymmärrystä löytynyt.

Jokinen muistutti, että keskeiset kysymykset kuten maakuntien määrä ratkaistiin jo syksyllä 2015, kun hallitus sai aikaan sovun uudistuksen perusrakenteesta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uhkasi silloin kokoomusta uusilla vaaleilla, jos yhteisymmärrystä ei olisi löytynyt. Keskusta sai silloin pitkään havittelevansa maakuntahallinnon ja kokoomus vastavuoroisesti sote-palveluihin valinnanvapauden.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti