Uutiset

Lepomäestä ei vastusta Stubbille – ”Ei ymmärrystä keskituloisen palkansaajan arjesta”

Helsinki

Lähes kolme neljästä kokoomusvaikuttajasta valitsisi istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin jatkokaudelle, jos kesän puoluekokouksessa vastassa olisi vain Elina Lepomäki.

Lepomäki on tällä hetkellä ainoa, joka on ilmoittautunut mukaan puheenjohtajakisaan.

Lännen Median kyselyyn vastanneista kokoomusvaikuttajista reilu neljännes, 27,18 prosenttia, valitsisi Lepomäen puheenjohtajaksi, jos ehdokkaita on vain nykyiset kaksi. Stubb saa siis lähes kolme neljäsosaa äänistä (72,82).

Vaikuttajista peräti 236 antoi myös sanallista palautetta.

Stubbille halutaan vastausten perusteella antaa lisää aikaa näyttää taitonsa. Esille nousevat selvästi myös erot Stubbin ja Lepomäen talousnäkemyksissä. Lepomäen linjaa pidetään liian markkinaliberaalina ja oikeistolaisena, mikä ajaisi enemmistön mielestä puoluetta marginaaliin.

– Lepomäen talouslinjat ovat liian oikealla, liian kovia. Hänellä ei ole ymmärrystä normaalin keskituloisen palkansaajan arjesta, yksi vaikuttaja kommentoi.

– Lepomäki on aivan liian kokematon ja tuntematon sekä puolueen puheenjohtajan että ministerin tehtäviin, kommentoi Niko Aaltonen Turusta.

– Alex on nuori, oppimiskykyinen, oppimishaluinen, laajan yleissivistyksen omaava johtaja. Kokoomuksen EI tule valita kummaltakaan laidalta tulevaa kandidaattia, vaan ”keskeltä”. Kokoomuksen repivä puheenjohtajakisa nyt, kun Suomi todella tarvitsee tehtäviinsä keskittyviä johtajia, tulee Suomelle kalliiksi, kirjoittaa Juha Laine-Ylijoki Tuusulasta.


Katso täältä kaikki sanalliset vastaukset (pdf)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic