Uutiset

Liittyikö pommiuhkaus vedonlyöntivilppiin? Veikkaus ei ole havainnut poikkeavaa pelikäyttäytymistä

Perättömäksi osoittautunut pommiuhkaus AC Oulun ja OPS:n väliseen jalkapallo-otteluun on herättänyt spekulaatioita muun muassa vedonlyöntivilpistä.

Ainakaan Veikkaus ei ole havainnut tavallisuudesta poikkeavaa vedonlyöntikäyttäytymisestä kyseisen ottelun osalta, kertoo tutkintapäällikkö Jouko Ikonen Suomen urheilun eettisestä keskuksesta Lännen Medialle.

-Siitä, mitä maailmalla on voinut tapahtua, ei ole tietoa, Ikonen viittaa ulkomailla toimiviin vedonlyöntitoimistoihin.

AC Oulun ja OPS:n välinen paikallisottelu keskeytettiin pommiuhkauksen vuoksi Raatin jalkapallostadionilla Oulussa keskiviikkoiltana.

Ottelua oli tuolloin pelattu 83 minuuttia. Poliisi päätti evakuoida katsomon varotoimenpiteenä sen jälkeen, kun kahteen kaupungin virkanumeroon oli tullut uhkaava puhelu. Ottelu oli keskeytyshetkellä tilanteessa 0–0.

Kyseessä oli jo toinen jalkapallo-otteluun kohdistunut uhkaussoitto Suomessa tänä vuonna. Edellinen uhkaus esitettiin huhtikuun puolivälissä Rovaniemellä. Keskuskentällä oli juuri päättynyt ottelu RoPS-VPS. Myös tämä soitto osoittautui lopulta perättömäksi. VPS voitti kyseisen ottelun 2–4.

-Onhan se poikkeuksellista, että jo toisessa pelissä on pommiuhka. Ennen kuin on olemassa vahvoja faktoja, ei tiedetä, onko kyse ollut esimerkiksi vedonlyönnistä, ilkivallasta vai jostain muusta.

Ottelutulosten manipulointi ei ole vieras ilmiö Suomessakaan. Tuloksia voidaan yrittää peukaloida esimerkiksi lahjomalla pelaajia. Ikonen kuitenkin varoittaa vetämästä hätäisiä johtopäätöksiä poikkeuksellisista tapahtumista kentällä.

-Pitäisi tulla useampi vihje samaan otteluun, joukkueeseen tai pelaajaan liittyen ennen kuin selvityksiä kannattaa aloittaa. Pelissä voi tapahtua kaikenlaista myös ihan sattumalta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic