Uutiset

Linnunlaulua ja sammakon kurnutusta suorassa lähetyksessä – Metsähallituksen ja WWF:n mikrofoni saaressa tuo luonnon lähelle digi-ihmisiä

Suositulle norppalivellekin on luvassa jatkoa toukokuussa.
Verkossa voi taas kuunnella suoraa äänilähetystä Helsingin Vallisaaresta, jossa sammakot kurnuttavat ja linnut laulavat. Kuva: Atte Ketomäki
Verkossa voi taas kuunnella suoraa äänilähetystä Helsingin Vallisaaresta, jossa sammakot kurnuttavat ja linnut laulavat. Kuva: Atte Ketomäki

Tuulen huminaa, linnunlaulua, sammakon kurnutusta ja sumutorvien törähtelyä.

Metsähallituksen luontopalvelut ja WWF Suomi ovat asentaneet Helsingin edustalla sijaitsevaan Vallisaareen mikrofonin, joka avaa saaristoluonnon ääniä kuulijoille verkossa. Tavoitteena on tuoda luonto lähemmäs ihmisiä.

– Luonnon äänistä voi nauttia, vaikka ei kaikkia lajeja tunnistaisikaan. Luonnon kuunteleminen voi rentouttaa ja toimia oivana muistutuksena Suomen upeasta luonnosta ja tarpeesta suojella sitä, toteaa WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen tiedotteessa.

Suora äänilähetys tarjoaa hänen mukaansa luontoharrastajille mahdollisuuden seurata kevään etenemistä ja muuttolintujen saapumista kotoa tai vaikka toimistosta.

Mikrofoni on asennettu Vallisaareen lehtometsään, saaren yleisöltä suljettuun osaan. WWF toteutti viime vuonna suoran äänilähetyksen samasta paikasta.

Saaressa kasvavat lehdot ja tuomitiheiköt tarjoavat elinympäristön monelle linnulle, kuten mustarastaalle, laulurastaalle, peukaloiselle, käenpiialle, mustapääkertulle ja kultarinnalle. Äänessä olevien lajien määrä kasvaa, kun kevät etenee.

Viime vuoden huhtikuussa WWF avasi Luontolive-sivuston. Luontolivessä on reilun vuoden aikana seurattu liito-oravien, metsäpeurojen, saimaannorppien, taimenien, ahmojen, sääksien ja käärmeiden elämää suorissa lähetyksissä. Livelähetyksiä on katsottu yli 2 700 000 kertaa.

WWF sai innoituksen livekamerasivuston toteutukseen Norppaliven suursuosiosta. Norppalive alkaa taas toukokuussa.

Suora lähetys löytyy osoitteesta luontolive.wwf.fi/aanilive tai ilmaisesta Luontolive-sovelluksesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic