Uutiset

Lintilä seuraa Esko Ahoa keskustalaisena keskipohjanmaalaisena ministerinä

Tuore elinkeinoministeri Mika Lintilä pitää hallituksen tärkeimpänä tavoitteena saada lisää kasvua ja työpaikkoja. Siinä hänen oma tuleva ministeriönsä on keskeisessä roolissa.

Lintilän mukaan valonpilkahduksia on jo näkynyt muun muassa laivatilauksissa. Mahdollisuuksia kasvuun Lintilä näki biopuolella ja cleantechissä.

Lintilä oli pääministeri Juha Sipilän ehdokas uudeksi ministeriksi. Pääministeri oli soittanut Lintilälle toissa viikolla. Eilen illalla Lintilä kuuli, että vastaehdokaskin on mahdollisesti tulossa eli Mauri Pekkarinen.

-Kun pääministeri soittaa ja kysyy ministeriksi, voi sanoa, että on velvollisuus ottaa tehtävä vastaan. Lintilä sanoo ministerin tehtävän olevan tavoitteena kaikille kansanedustajille.

Lintilä ehti olla kansanedustajana lähes 18 vuotta ennen kuin kutsu ministeriksi kävi.

Lintilän mukaan kysymys on paljon oikeasta ajoituksesta. Pitää olla henkilölle sopiva ministerinsalkku tarjolla, oikea sukupuoli ja kotipaikallakin on merkitystä. Nyt nämä kaikki osuivat Lintilän hyväksi.

Lintilä uskoo, että hänen kotiseudullaan Keski-Pohjanmaalla ministerinimitys otetaan ilolla vastaan.

-Edellinen keskustalainen ministeri Keski-Pohjanmaalta on ollut entinen pääministeri Esko Aho.

Vaikka äänestyksen tulos oli täpärä, eli Lintilä sai vain neljä ääntä enemmän kuin vastaehdokas Mauri Pekkarinen, Lintilä kertoi saaneensa jo Pekkarista äänestäneiltä onnittelut ja vakuutuksen, että uuden ministerin takana ollaan 100-prosenttisesti. Hänen mukaansa Pekkarinen on ollut politiikassa niin monessa kovassa paikassa, että hän ei sen kummemmin lohdutusta kaipaa.

Tähän saakka perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on viljellyt hallituksessa ravitermejä, nyt hallitukseen tulee toinenkin ravimies.

Hannamari Ahonen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti