Uutiset

Lintutörmäys Australiassa: Kotka nappasi jäniksen, lentokone nappasi molemmat

Australiassa koettiin perjantaina sangen epätavallinen vaaratilanne, kun jäniksen pyydystänyt ja sitä kantava kotka törmäsi lentokoneeseen.

Brisbaneen matkalla ollut Virgin Australia -lentoyhtiön Boeing 737-800 -kone oli juuri noussut ilmaan Melbournen Tullamarinen lentoasemalta, kun miehistö ilmoitti palaavansa takaisin. Syyksi lentäjät kertoivat, että jänistä kantava kotka oli joutunut ykkösmoottoriin, joka alkoi täristä melko tavalla.

Kone laskeutui turvallisesti Melbourneen. Se on palannut liikenteeseen tänään maanantaina. Asiasta kertoi muun muassa The West Australian.

Perjantain törmäys voi olla harvinaisemmasta päästä, mutta muitakin erikoisia tapauksia on ilmassa sattunut. Esimerkiksi vuonna 1987 Alaska Airlinesin lentokone oli juuri noussut Juneaun lentoasemalta, kun sen tuulilasiin läjähti kala.

Syyllinen kalatörmäykseen oli tässäkin tapauksessa kotka, joka pudotti pyydystämänsä kalan lähtiessään lentokonetta pakoon. Koneen laskeuduttua sille tehtiin tarkastus mahdollisten vaurioiden varalta, mutta mitään ei havaittu. Tuulilasista tosin löytyi rasvainen läikkä ja suomuja.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic