Uutiset

Lisää harrastuksia nuorille

Hyväntekeväisyyskonsertti Timanttinen Joulushow lahjoittaa Forssan kaupungille 10000 euroa.

-Hieno juttu, että saamme lahjoituksen ja kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana konsertin järjestelyissä ja tietenkin ihmisille, jotka kävivät konsertissa, Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kiitteli.

Pynnösen mukaan konsertin tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Itse asiassa hänen mielestään rahaa voisi käyttää kahteen tarkoitukseen.

-Lahjoitusrahan voisi käyttää lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Rahan voisi kohdistaa esimerkiksi yhteistyössä seurojen ja järjestöjen kanssa erilaisiin liikuntaryhmiin. Pynnösen mukaan ryhmien tavoitteena on saada sellaiset nuoret liikkumaan, jotka eivät muuten liiku.

-Rahan voisi kohdentaa niin sanottuihin höntsäharrastuksiin. Positiivisessa mielessä höntsään.

Pynnönen sanoo esimerkkinä kesäisen jalkapallomatsin. Pelit suunnattaisiin nuorille, jotka eivät harrasta jalkapalloa tai koripalloa seurassa, mutta he haluaisivat kuitenkin pelailla.

Toinen vaihtoehto rahoille on opetus- ja kulttuuriministeriön harrastustakuutoiminnan kaltainen toiminta.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimittäin asettanut työryhmän valmistelemaan ehdotusta, jolla jokaiselle lapselle ja nuorelle turvattaisiin mahdollisuus ainakin yhteen mieluisaan harrastukseen.

-Se, millä perusteilla tukea myönnettäisiin lapsille ja nuorille, täytyisi määritellä tarkemmin, Pynnönen miettii.

Pynnösen mukaan jo nyt on useita erilaisia kerhoja tarjolla, mutta ne eivät tavoita kaikkia nuoria. Tai nuori on voinut jättää tavoitteellisen harrastuksen kesken.

-Pyrimme keksimään mielekästä tekemistä sellaisille, jotka eivät harrasta mitään, Pynnönen summasi.

Timanttinen Joulushow lahjoitti konsertin tuoton viime vuonna forssalaisten vähäosaisten perheiden aktiviteettitoimintaan, edellisvuonna raha meni Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymälle ja sitä ennen nuorten kesätyöpaikkoihin. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti