Uutiset

Lontoon poliisikin tutkii brittihallituksen kohujuhlia – käynnissä on jo hallinnon sisäinen tutkinta, jonka tuloksia on odoteltu tällä viikolla

Paine pääministeri Boris Johnsonin ympärillä kasvaa.
Pääministeri Boris Johnson on ollut viime viikkoina kohun keskellä koronarajoituksia rikkoneiden juhlien takia. Lehtikuva/ / AFP / TOLGA AKMEN

Lontoon poliisi on aloittanut tutkinnan juhlista, joita muun muassa pääministerin virka-asunnossa Downing Streetillä on pidetty Britannian koronasulkujen aikana.

Poliisi kertoi muun muassa BBC:n mukaan tiistaina tutkivansa koronasääntöjen rikkomiseen liittyen useita tilaisuuksia, joita Downing Streetillä ja muissa valtion tiloissa on järjestetty kahden viime vuoden aikana.

– Se, että tutkimme, ei tietenkään tarkoita sitä että kaikissa tapauksissa ja kaikille mukana olleille henkilöille määrättäisiin jokin samanlainen sakko, poliisipäällikkö Cressida Dick kertoi.

Pääministeri Boris Johnson on ollut viime viikkoina kohun keskellä koronarajoituksia rikkoneiden juhlien takia. Aluksi kohu keskittyi joulukuussa 2020 Downing Streetillä pidettyihin henkilökunnan joulujuhliin, mutta Johnson itse joutui yhä vahvemmin polttopisteeseen, kun tuli ilmi, että hän itsekin osallistui juhliin keväällä 2020 tiukan koronasulun aikaan pidettyyn juhlaan.

Lisäksi brittimediassa on väitetty, että pääministerin henkilökunta olisi järjestänyt ”viiniperjantaiksi” kutsuttua tapahtumaa läpi pandemian.

Uusin paljastus koski Johnsonin syntymäpäiväjuhlia

Johnson on pyytänyt toimintaansa anteeksi, mutta ei ole taipunut erovaatimuksiin, joita ovat esittäneet jopa jotkut hänen oman konservatiivipuolueensa kansanedustajat.

Paine pääministerin ympärillä kasvoi maanantaina, kun ITV uutisoi Johnsonin pitäneen kesäkuussa 2020 Downing Streetillä koronasääntöjä rikkoneet syntymäpäiväjuhlat.

Erinäisistä juhlista on käynnissä hallinnon virkakuntaan kuuluvan Sue Grayn sisäinen tutkinta, jonka odotetaan valmistuvan tällä viikolla.

Tutkinnan tulokset voivat määrittää sen, onko Johnsonilla edellytyksiä jatkaa pääministerinä.

Poliisitutkinnan alkaminen ei näillä näkymin vaikuta Grayn tutkintaan. Hallinnon edustajan mukaan Gray on jatkuvasti yhteydessä Lontoon poliisiin.

Hallinnon koronasulkujen aikana pitämät juhlat ovat herättäneet Britanniassa paljon suuttumusta, sillä tiukimpien koronasulkujen aikaan monet eivät esimerkiksi päässeet osallistumaan läheistensä hautajaisiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic