Uutiset

Lontoon suomalaiset eivät yllättyneet iskusta: "Olisi ihme, ellei täälläkin tapahtuisi jotain"

 

Finanssialalla Lontoossa työskentelevän suomalaisen

Teija Nurron

mukaan viime vuosien kaltaisia iskuja oltiin jo osattu odottaa kaupungissa.

– Monet sanoivat ääneen, että olisi ihme, ellei jotain tapahtuisi Lontoossakin, sillä näin on käynyt jo Brysselissä, Pariisissa ja Berliinissäkin, Nurro sanoo.

Ihmiset eivät tunnu hänen mukaansa olevan työpaikalla hirveässä shokissa.

– Fiilikset näyttävät yleisesti olevan huolestuneet, mutta eivät sinänsä hirveän yllättyneet, ajatellen viime vuoden aikana tapahtuneita iskuja Euroopassa, Nurro kertoo.

Tuntemuksiaan välikohtauksesta Nurro kertoo jakaneensa lähinnä työkavereiden kanssa.

Ensimmäiset uutiset iskusta hän luki kesken työpalaverin puhelimestaan. Hän työskentelee Paddingtonissa, eli ydinkeskustasta hieman pohjoiseen.

– En siis ollut lähettyvillä iskun tapahtuessa. Tilanne oli siinä vaiheessa vielä todella epäselvä, ja se on sitä vieläkin, Nurro sanoo.

Nurro kulkee työmatkansa junalla, mutta julkisia kulkuvälineitä isku ei ollut torstaiaamuun mennessä onnistunut hiljentämään.

– Luin jostain, että kaupungilla pyörii tavallista enemmän virka – ja siviilipukuisia poliiseja. Ne eivät ainakaan työmatkalla osuneet erityisesti silmääni.

Kahdeksan vuotta Lontoossa asuneen Nurron turvallisuuden tunteeseen eilinen välikohtaus ei hänen itsensä mukaan varsinaisesti vaikuttanut.

– Sinä aikana, kun ole asunut Lontoossa, olen koko ajan ollut riskistä tietoinen. En hirvittävästi pidä ruuhkaisista paikoista muutenkaan.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic