Uutiset

Lontoossa asuva suomalainen: Räjähdyksen aiheuttama liikennekaaos huolestuttaa

Perjantaiaamun räjähdys Lontoon metrossa aiheutti Kristiina Puusaari-Sheahanin työpaikalla Lontoossa huolestunutta keskustelua. Työtoverit juttelivat pienissä ryhmissä, jakoivat huoliaan toisilleen ja tavoittelivat läheisiään ja tuttaviaan.

Iltapäivällä tiedot tapahtumista olivat vielä puutteelliset. Räjähdystä epäiltiin terrori-iskuksi.

Kajaanista kotoisin oleva Puusaari-Sheahan kertoo puhelimitse Lännen Medialle, että ihmiset reagoivat nyt samoin kuin aiempien iskujen kohdalla. He myös toivoivat, ettei kyse olisi järjestäytyneestä toiminnasta kuten esimerkiksi kesäkuisessa terrori-iskussa London Bridgellä.

Puusaari-Sheahan työskentelee Euroopan lääkevirastossa noin puolen tunnin matkan päässä Parsons Greenin metroasemalta, jossa räjähdys tapahtui. Työpaikan aluetta pidetään hyvin turvallisena.

Edessä ovat perjantai-illan ruuhkat, ja osa metroreiteistä on suljettu. Puusaari-Sheahania huolestuttaa, miten Länsi-Lontoossa olevat tuttavat ja läheiset pääsevät koteihinsa.

-Täällä ei ole niin paljon vaihtoehtoisia reittejä. Liikenne on varmasti tosi sekaisin.

Puusaari-Sheahan on vastikään kutsunut sukulaisiaan Suomesta luokseen kylään. Hän pitää irvokkaana, että juuri torstaina hän vaihtoi viestejä matkustamisen turvallisuudesta ja viestitti huolestuneelle sukulaiselle, että ”ei täällä mitään pommeja ole”.

Hän uskoo, että myös perjantain räjähdyksen jälkeen turvatoimet erilaisiin konsertteihin ja tapahtumiin tiukentuvat entisestään. Niin on tapahtunut ennenkin.

17 vuotta Lontoossa asunut Puusaari-Sheanan sanoo, että tänä vuonna Lontoossa tapahtuneet iskut ovat saaneet hänet välttelemään ostoskeskuksia ja julkisia liikennevälineitä mahdollisimman paljon.

-Olen tullut epäilevämmäksi, ja metrossa tarkkailen muita paljon enemmän kuin ennen. Olo on inhottava: et haluaisi iskujen vaikuttavan elämääsi, mutta kyllä ne vain vaikuttavat.

Toisaalta hän on huomannut, että iskut ovat vahvistaneet lontoolaisten yhteisöllisyyttä ja että nämä auttavat toisiaan entistä herkemmin.

-Ihmiset haluavat näyttää, ettei terrorismi voi nujertaa heitä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic