Uutiset

Lounelta hyvä tulos laskevissa markkinoissa

Lounea-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 58,5 miljoonaa euroa kasvun ollessa edelliseen vuoteen verrattaessa 2,6 prosenttia. Viime vuoden liikevoitto on puolestaan 3,8 miljoonaa euroa, joka on 6,5 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuoden tulokseksi tuoreessa tilinpäätöksessä on kirjattu 5,1 miljoonaa euroa.

Teleoperaatioliiketoiminnan liikevaihto laski aavistuksen edelliseen vuoteen verrattaessa päätyen 26,4 miljoonaan euroon. Toiminnan liikevaihto säilyi hyvällä tasolla käyttökatteen ollessa 8,3 miljoonaa euroa ja liiketuloksen 2,6 miljoonaa euroa. Valokuituverkon lliittymien myynti on jatkunut hyvällä tasolla.

Verkkokaupassa Jimm`s PC-store Oy:n liikevaihto kasvoi puolestaan viime vuonna seitsemän prosenttia yhteensä 33,5 prosenttiin. Verkkokaupan käyttökate heikkeni 1,3 miljoonaan euroon liiketuloksen ollessa 1,2 miljoonaa euroa. Tietotekniikkamarkkinat olivat vaikeat erityisesti vuoden 2015 alkupuolella ja myyntikate laski aavistuksen vaikeasta markkinatilanteesta johtuen.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen perustelee tilinpäätöksen yhteydessä Lounean mittavaa valokuituverkon rakentamista.

-Jos toimialueiltamme ei löydy toimivaa tietoliikenneinfrastruktuuria, on vaarana, että yritykset siirtävät toimintansa alueille, joissa toimiva infrastruktuuri on ja pysyy. On siis ymmärrettävää, että omistajamme haluavat ohjata yritystämme panostamaan juuri valokuituverkkoihin. Lounea on toimialueensa yksi suurimmista investoijista, ja on investoinut kymmeniä miljoonia euroja toimivaan tietoliikenneinfrastruktuuriin ja tulee tekemään sitä myös tulevina vuosina, Viitanen toteaa.

Louneassa ennakoidaan konsernin operatiivisen toiminnan kannattavuuden paranevan tänä vuonna, kun liiketoiminta laajenee Etelä-Satakunnan Puhelimen oston myötä, joka mahdollistaa laajenemisen Sastamalan seudulle. Tilikauden näkymissä todetaan, että kuituverkon liittymien myynnin onnistumisella on merkittävä vaikutus tulokseen. Kuituliittymien kaupan säilyminen hyvällä tasolla mahdollistaa myös aktiivisen investoinnin kuituverkkoon.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti