Uutiset

Löytyykö sinun eväistäsi proteiinirahkaa tai jogurttia? Välipala korvaa jo entistä useamman aterian – kävimme katsomassa, miten klassikkoeväs nykyään tehdään

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ruokavaliossa. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita.
Täysin automatisoitu, umpinainen systeemi muuttaa maidon jogurtiksi muutamassa tunnissa. Missään ei näy avonaisia sammioita saati jogurttia. Tuotantovastaava Tom Elovaara (vas.) ja tuotantopäällikkö Minna Laatikainen esittelevät prosessia. Kuva: Esko Tuovinen
Täysin automatisoitu, umpinainen systeemi muuttaa maidon jogurtiksi muutamassa tunnissa. Missään ei näy avonaisia sammioita saati jogurttia. Tuotantovastaava Tom Elovaara (vas.) ja tuotantopäällikkö Minna Laatikainen esittelevät prosessia. Kuva: Esko Tuovinen

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ruokavaliossa. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 15 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Uusimmat