Uutiset

Lukuklaani kannustaa lapsia lukemaan: kouluihin lähetetään 100 000 kirjaa

Suomalaislapsia kannustetaan kirjojen pariin.

Suomen Kulttuurirahaston ja Kopioston Lukuklaani-hanke kannustaa kouluja perustamaan lukupiirejä. Jokainen Suomen ala- ja yhtenäiskoulu saa elokuussa kirjapaketin ja oppaan lukupiirityöskentelyyn.

– Lukupiiri on oiva tapa houkutella vähän vastahakoisemmatkin lukijat mukaan kirjojen maailmaan, sillä luetusta keskusteleminen syventää lukukokemusta ja auttaa luetun ymmärtämisessä. Yhdessä lukeminen on kivaa, ja yhdessä luetaan paremmin, kertovat Lukuklaanin opettajan oppaan kirjoittajiin lukeutuvat äidinkielenopettajat Henna Ylihärsilä ja Minna Katajamäki.

Lukuklaanin kirjapaketit sisältävät kaiken kaikkiaan 60 eri teosta. 45 näistä on suomalaisten kirjoittajien tuotantoa. Lahjoitus sisältää yhteensä yli 100 000 kirjaa 19 eri kustantamolta.

Suomenkieliset koulut saivat valita kirjapakettinsa viidestä eri vaihtoehdosta. Tilausvaiheessa suosituimmaksi paketiksi nousi ”Klaanin narrit”, joka sisältää muun muassa Timo Parvelan hittiteoksen Ella ja kaverit matkalla jamboreelle, Salla Simukan
Sisarla-romaanin sekä Siri Kolun
Me Rosvolat -teoksen.

Kirjapakettien toimitukset kouluihin alkoivat maanantaina. Teokset on kohdistettu erityisesti 3.–4.-luokkalaisille lapsille. Kaikissa kirjapaketeissa on sekä helppolukuisia kirjoja että haastavampaa luettavaa.

Ruotsinkielisille kouluille Lukuklaani lähettää oman kirjapakettinsa. Saamelaisalueen kouluille paketin toimittaa Saamelaiskäräjät.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti