Uutiset

Maanjäristys aiheutti tsunamivaaran Karibianmerellä – 7,6 magnitudin järistys sattui merellä

Hondurasin rannikolla sattui voimakas maanjäristys keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa. Yhdysvaltain liittovaltion sää ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA rekisteröi maanjäristyksen Suomen aikaa hieman ennen aamuviittä.

NOAA:n tsunamivaroituskeskus alustavasti ilmoitti maanjäristyksen voimakkuudeksi 7,8 mutta tarkensi sen 7,6:een. Järistys sattui noin 43 kilometrin päässä Hondurasin rannikosta. Uutiskanava CNN:n mukaan järistykselle mitattiin myös pari jälkijäristystä.

NOAA ilmoitti välittömästi, tsunameja voi ilmetä Karibianmerellä ja kaikkialla noin 1000 kilometrin säteellä maanjäristysalueesta. Voimakas tsunamivaara kuitenkin laskettiin varhaisen aamun aikana. NOAA julkaisi tuoreimman uhka-arvionsa Suomen aikaa hieman ennen aamuseitsemää.

-Saamamme tiedon perusteella tsunamivaara tästä maanjäristyksestä on ohi eikä vaaraa enää ole, tuoreimmassa uhka-arviossa sanotaan.

NOAA kuitenkin jatkoi, että merenpinta voi hieman vaihdella maanjäristyksen läheisillä rannikkoalueilla lähituntien aikana, mutta tavanomainen varovaisuus riittää alueen merenkävijöille.

Järjestö ilmoitti tiedottavansa lisää, jos tilanne muuttuu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic