Uutiset

Maanjäristys ei vaikuta Finnairin viikonloppulentoihin Kreikkaan ja Turkkiin – "Seuraamme tilannetta"

Egeanmerellä perjantain vastaisena yönä sattunut maanjäristys on uutistoimistojen mukaan vaatinut tämänhetkisten tietojen mukaan kaksi kuolonuhria.

Voimakkuudeltaan 6,7 magnitudin järistys on ravistellut etenkin Kreikassa Kosin saarta. Saari on myös suomalaisten suosima matkakohde.

Suomalaisista matkatoimistoista muun muassa Aurinkomatkoilla on Kosin saarella 146 asiakasta. Aurinkomatkat-yhtiö kuuluu Finnairin konserniin, ja Finnairin viestintäpäällikön Simon Barretten mukaan valtaosa matkatoimiston asiakkaista on suomalaisia.

Aurinkomatkat on Barretten mukaan ollut yhteydessä asiakkaisiinsa, jotka ovat alueella. Kukaan asiakkaista ei ole loukkaantunut.

Finnairilla on tulevana viikonloppuna useita lentoja sekä Turkkiin että Kreikkaan. Lentoyhtiö jatkaa kuitenkin toistaiseksi lentojaan maihin.

-Totta kai seuraamme tilannetta tarkasti, Barrette kertoo Lännen Medialle.

UM: Ei suomalaisuhreja

Uutistoimisto Reutersin mukaan kymmeniä ihmisiä loukkaantui järistyksessä. Ulkoministeriön mukaan 45 suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Kosin saarelle, ja 8 on tehnyt ilmoituksen Turkin Bodrumiin. Ministeriönkään tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi loukkaantunut.

Ministeriön viestintäpäivystyksessä kerrotaan, että ulkoministeriössä on oltu yöstä saakka yhteydessä matkustusilmoituksia tehneisiin.

Ministeriö on neuvonut alueella olevia suomalaisia noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic