Uutiset

Maanjäristys iski Sisilian saarelle Italiassa – Ihmiset pakenivat kodeistaan aamuyöllä autoihin

Maanjäristys sattui kaksi päivää sen jälkeen, kun Euroopan aktiivisimpiin tulivuoriin kuuluva Etna oli purkautunut ja lähettänyt tuhkapilven taivaalle.

Italiassa Sisilian saarella havaittiin varhain keskiviikkona maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 4,8. Uutistoimisto Reutersin mukaan järistys iski Etna-tulivuoren rinteelle. Viranomaisten mukaan muutamia ihmisiä loukkaantui järistyksessä. Myös rakennuksia vaurioitui.

Maanjäristys sattui kaksi päivää sen jälkeen, kun Euroopan korkeimpiin ja aktiivisimpiin tulivuoriin kuuluva Etna oli purkautunut ja lähettänyt tuhkapilven taivaalle. Tuhkapilven vuoksi Catanian lentokenttä jouduttiin sulkemaan tilapäisesti Sisilian itärannikolla.

Reutersin mukaan maajäristyksen vuoksi lukuisat ihmiset juoksivat ulos kodeistaan aamuyöllä ja nukkuivat loppuyönsä autoissa. Televisiokuvan perusteella vanhoissa rakennuksissa on vaurioita ainakin Santa Venerinan ja Zafferanan Etneassa. Viranomaisten mukaan ainakin neljä ihmistä sai vähäisiä vammoja, kun he pakenivat kodeistaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti