Uutiset

Maaseudun Tulevaisuus: Järjestäytynyt rikollisuus laajenee syrjäseuduille

Aihekuva: Lassi Puhtimäki

Merkittävät rikollisjärjestöt ovat siirtäneet toimintojaan suurista kaupungeista maaseudulle, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Keskusrikospoliisin tiedusteluosaston rikoskomisario Jussi Oksanen kertoo lehdelle, että ilmiön taustalla on viranomaisvalvonnan ja poliisien määrän väheneminen syrjäisemmillä seuduilla.

Oksasen mukaan järjestäytyneelle rikollisuudelle on avautunut mahdollisuus toimia suhteellisen rauhassa maaseudulla. Kiinnijäämisen riski on pienempi, kun vähemmän poliiseja liikkuu alueella.

Maaseudun Tulevaisuuden haastattelema rikoskomisario arvioi, että rikollistoiminta laajenee jatkossa ensisijaisesti suhteellisen lähelle suuria kaupunkeja.

Oksanen muistuttaa lehden haastattelussa, että vaikka maaseudulla on helpompi toimia, järjestäytynyt rikollisuus tarvitsee esimerkiksi huumeille käyttäjiä, joten rikollisjärjestöjen on tarpeellista toimia myös kaupungeissa.

Oksanen arvioi Maaseudun Tulevaisuudelle, että huumausaineiden tarjonta lisääntyy maaseudulla.

–  Kun huumausaineiden tarjonta lisääntyy, voi mahdollisesti myös tulla lisää huumausaineiden käyttäjiä. Huumausaineiden käyttäjät taas tarvitsevat tietysti varoja huumausaineiden hankintaan, ja se alkaa synnyttää niin sanottua oheisrikollisuutta eli varkauksia, petoksia, jopa ryöstöjä, Oksanen kertoo lehdelle.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan maaseutua hyödynnetään muun muassa huumeiden kätkemisessä, kannabiksen kasvatuksessa ja aseiden säilytyksessä. Myös etsintäkuulutetut saattavat vuokrata lomamökkejä syrjäseudulta.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic