Uutiset

Macronin entinen turvamies puhui ranskalaiselle sanomalehdelle: "Tapaukseni palveli erilaisia etuja"

Ranskan presidentin entinen turvamies sanoi ranskalaislehdelle torstaina, että Presidentti Emannuel Macronin viholliset käyttivät hyväkseen hänen tapaustaan ja yrittivät tahria presidentin maineen.

Ex-turvamies Alexandre Benalla sai potkut viime viikolla sen jälkeen, kun ranskalainen sanomalehti Le Monde kertoi hänen pahoinpidelleen mielenosoittajia toukokuussa.

Video pahoinpitelystä levisi netissä jo heti vapun mielenosoitusten jälkeen. Videolla Benalla hakkaa yhtä mielenosoittaja ja raahaa pois toista. Hän ei ollut mielenosoituksissa töissä, mutta hänellä oli silti päässään mellakkakypärä ja käsivarressaan poliisin tunnukset.

Macron on sanonut, että video tuli presidentintoimiston tietoon pian tapahtumien jälkeen. Benalla pidätettiin virastaan lyhyeksi aikaa toukokuussa. Kriittisimmät ovat todenneet, että Macron ei ole rankaissut Benallaa asianmukaisesti.

Ensimmäisessä haastattelussaan kriisin jälkeen Benalla toteaa, että hän on tehnyt ison virheen. Hänen mukaansa viholliset ovat kuitenkin käyttäneen tapahtumia hyväkseen ja häntä vastaan.

-Sanon vain, että se palveli erilaisia etuja, sanoo Benalla Le Monde -lehdelle antamassaan haastattelussa.

Benallan mukaan tapauksesta olisivat hyötyneet politikot ja poliisit. Hän ei nimennyt ketään erityisesti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti