Uutiset

Madeiralle kolmen päivän suruaika – tuhoisa bussionnettomuus tallentui valvontakameraan

Bussi suistui tieltä ja törmäsi taloon. Onnettomuusbussi oli vain viiden vuoden ikäinen. Kuva: HOMEM GOUVEIA
Bussi suistui tieltä ja törmäsi taloon. Onnettomuusbussi oli vain viiden vuoden ikäinen. Kuva: HOMEM GOUVEIA

Keskiviikkoiltana Madeiralla sattunut bussionnettomuus tallentui valvontakameraan. Verkossa leviävässä dramaattisessa videossa näkyy, miten bussi kaatuu tieltä, pyörähtää ainakin kerran katon kautta ympäri ja osuu omakotitaloon. Bussin katto murskaantui onnettomuudessa lähes koko matkalta.

Madeiran alueellisen hallituksen varapuheenjohtaja Pedro Calado sanoo, että turman syytä on vielä liian varhaista arvella. Portugalilaisessa mediassa on spekuloitu sekä bussin jarrujen pettämisellä että kaasun hirttämisellä kiinni. Myös kuljettajan virheen mahdollisuus on nostettu esiin.

Ainakin 29 ihmistä kuoli, kun bussi suistui tieltä ja törmäsi omakotitaloon. Uhreista 18 on naisia ja 11 miehiä. Kaikkiaan bussissa oli 55 matkustajaa, kuljettaja ja matkanjohtaja. Saksalaismedioiden mukaan kaksi viimeksi mainittua selvisivät onnettomuudesta hengissä. Yksi menehtyneistä selvisi onnettomuudesta hengissä, mutta kuoli myöhemmin illalla sairaalassa.

Kaikki uhrit ilmeisesti saksalaisia

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa kertoo saksalaismedioiden mukaan, että kaikki onnettomuudessa kuolleet ovat saksalaisturisteja.

Onnettomuus tapahtui Caniçossa, Portugalille kuuluvan Madeiran saaren kaakkoisnurkassa puoli seitsemän aikaan illalla paikallista aikaa. Portugalilaislehti Observadorin mukaan he olivat 40–50-vuotiaita saksalaisia turisteja.

Saksan yleisradioyhtiö ARD:n uutisohjelma Tagesschaun mukaan he eivät olleet mikään yksittäinen turistiryhmä, vaan kotoisin eri puolilta Saksaa ja saapuneet saarelle eri aikaan. He olivat ostaneet retkiä saksalaisten matkatoimistojen ja niiden portugalilaisten kumppanien kautta.

Bussi oli matkalla onnettomuuspaikan läheisestä hotellista saaren pääkaupungissa Funchalissa sijaitsevaan ravintolaan päivälliselle.

Madeiran saarelle on julistettu kolmen päivän suruaika onnettomuuden vuoksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic