Uutiset

Maitoa ilman lehmää ja bisnestä maailman pelastamisella – Slush potkii taas yrityksiä eteenpäin

Slush-tapahtumassa monet startup-yritykset esittelevät kehittelemiään työkaluja muun muassa maailmanlaajuisten ongelmien, kuten ruokapulan ja ilmastonmuutoksen, torjuntaan.

Esimerkiksi Helsingissä toimiva Broadbit Batteries on kehittänyt ympäristöystävällisemmän patterin, joka hyödyntää esimerkiksi ruokasuolaa. Hollantilainen Lightyear kehittää sähköautoa, joka lataa itsenä auringosta. Brittiläistaustainen Chrysalix Techonologies hyödyntää jätepuuta ja brittiläinen Farmdrop on kehittänyt mobiilisovelluksen, joka auttaa ihmisiä ostamaan ruokaa suoraan maatiloilta. Yhdysvaltalainen Perfect day-yritys tekee puolestaan maitoa käymisteitse ilman lehmiä tai muitakaan eläimiä.

-Kestävä proteiinin tuotanto on ongelma maailmassa. Varsinkaan vegaaneille ei ole riittävästi vaihtoehtoja, jotta lihan syöminen vähentyisi. Teemme maitoa samalla tavalla kuin lehmä, mutta ilman lehmää, hehkutti Perfect Dayn johtoportaaseen kuuluva Ryan Pandya Slushissa.

-Maailmalla tuotetusta ruuasta menee jopa kolmasosa hukkaan. Minimoimme hävikin ja kuljetuskustannukset auttamalla ihmisiä ostamaan ruokaa suoraan maatiloilta, jotka saavat tuotteistaan näin enemmän rahaa, kertoi puolestaan Farmdropin toimitusjohtaja Ben Pugh.

Helsingissä torstaina avattu messutapahtuma Slush haluaa auttaa juuri tällaisia yrityksiä pääsemään eteenpäin.

Monissa Slush-puheissa korostettiin luovaa ajattelua, yhdessä tekemistä ja epänormaalien ratkaisujen hakemista. Voittojen tekemisen lisäksi monet osallistujat haluavat parantaa maailmaa.

Avaussanat lausunut Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore penäsi yrittäjiltä ja sijoittajilta vastuuta maailman suurien ongelmien, kuten ruokapulan ja ilmastonmuutoksen, ratkaisussa.

-Värvään teitä olemaan osa ratkaisua. Yrittäjät ja sijoittajat ovat tärkeässä asemassa. Teidän on oltava tietoisia maailman tilasta ja toimittava kestävän kehityksen mukaisesti. Se on myös iso bisnesmahdollisuus, Gore lietsoi yleisöä.

Gore puhui tapansa mukaan ilmastonmuutoksesta, joka aiheuttaa pakolaisuutta, rajumpia myrskyjä, kuivuutta, metsäpaloja ja jäätiköiden sulamista. Muiksi uhkiksi hän nosti ruokapulan ja valtamerissä lilluvat muovijätteet.

-Nämä ongelmat voivat masentaa monia ja kaikki eivät ole tietoisia ilmastonmuutoksen uhista. Hyvä uutinen on se, että meillä on kyllä työkalut ongelmien ratkaisuun ja voitamme tämä taistelun, Gore sanoi ja hehkutti esimerkiksi aurinko- ja tuulivoiman ja sähköautojen mahdollisuuksia.

Mikä se Slush oli?

Kymmenettä kertaa nyt järjestettävä Slush on tehnyt todennäköisesti jotakin oikein, koska se on kasvanut tuhansien ihmisten kansainväliseksi messutapahtumaksi.
Aluksi noin 300 osallistujan messusta on kasvanut noin lähes 20 000 osallistujan tapahtuma, jonka ydintoiminta juuri ja juuri mahtuu Helsingin messukeskukseen.
Slushin tarkoituksena on edesauttaa startup-yrityksiä menestymään ja tekemään kansainvälinen läpimurto. Samalla pyritään luomaan yrittäjämyönteisempää asennetta.
Tapahtumassa yrittäjät voivat tavata sijoittajia, toisiaan sekä saada näkyvyyttä mediassa.
Tapahtumaan tullaan myös oppimaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja luomaan verkostoja.
Slush toteutetaan suureksi osaksi vapaaehtoistyön voimin. Erityisesti opiskelijat ovat olleet alusta suuri voima Slushin takana.
Osallistujia tuli tänä vuonna noin 130 maasta.
Työtään esitteleviä yrityksiä tulee monilta aloilta. Tänä vuonna muun muassa tekoäly oli suuressa roolissa, kuten myös monet muut teknologian kehitykseen liittyvät keksinnöt.
Slushia järjestää voittoa tavoittelematon yhteisö, joka koostuu sijoittajista, yrittäjistä, opiskelijoista ja vapaaehtoisista.

Lähde: www.slush.org

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti