Uutiset

Mäkilegenda Matti Nykänen haudataan tänään – Katujen varsille odotetaan runsaasti yleisöä Jyväskylässä

Poliisi turvaa lauantaina noin kello 13 lähtevää hautajaissaattuetta, joka pysähtyy Laajavuoressa mäkilegendan kotimäen juurelle minuutiksi. Matti Nykäsen mäen huipulle tulee hautajaispäivänä suruliputus.
Kuva: Kimmo Penttinen

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen siunataan haudan lepoon tänään lauantaina Jyväskylässä. Hautajaissaatto alkaa Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelista Puistokadulta noin kello 13. Tilaisuuteen on kutsuttu vain Nykäsen lähimmät ihmiset, ja paikalla on järjestyksenvalvojia, jotka eivät päästä ylimääräisiä henkilöitä lähelle kappelia.

Yleisöä odotetaan paljon erityisesti siunauspaikan lähelle Taulumäkeen sekä saattueen reitin loppupäähän Laajavuoreen, jossa on Nykäsen oma hyppyrimäki.

– Arvioimme, että runsaasti ihmisiä tulee seuraamaan hautajaissaattuetta kadun varsille. Matti oli tunnettu, tykätty ja arvostettu henkilö kotikaupungissaan, Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää sanoi torstaina.

Hänen arvionsa mukaan Nykänen oli jyväskyläläisille ennen kaikkea mäkilegenda ja mäkihyppääjä, jonka urheilusaavutukset ovat kiistatta erittäin merkittäviä.

– On kuitenkin mahdotonta arvioida, mikä määrä ihmisiä liikkuu ja tulee paikalle, sillä Keski-Suomessa on parhaillaan menossa vielä hiihtolomakausi.

Saattue kiertää keskustan

Poliisi valvoo ja ohjaa hautajaisliikenteen sujumista. Saattueen reitti ei mene Jyväskylän keskustan kautta, vaan se suuntautuu Palokan kautta Laajavuoreen.

Laajavuori on viimeinen paikka, jossa yleisö voi jättää jäähyväiset urheilusankarille. Saattue pysähtyy siellä minuutin ajaksi.

Poliisin mukaan Laajavuoressa alastulorinteen alueella on järjestyksenvalvojia, jotka osoittavat paikalle saapuneille paikan, josta voi kuvata. Poliisi kehottaa huomioimaan, että lähimmältä eli laskettelurinteen parkkipaikalta on matkaa hyppyrimäelle 400–500 metriä.

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Hiihtoseuran avaama muistokirja oli auki puolitoista viikkoa. Kirja luovutetaan myöhemmin Nykäsen omaisille.

Nykänen työskenteli vuosien ajan Jyväskylän kaupungin palveluksessa. Vuosina 1980–1988 hän toimi ulkoilualueen työntekijänä, vuonna 1988 mäkimestarina sekä vuonna 2012 liikuntapaikkatyöntekijänä.

Jyväskylän kaupungin edustajina siunaustilaisuuteen osallistuvat kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Suomen valtio kustantaa hautajaiset, ja urheiluministeri Sampo Terhon on kerrottu osallistuvan hautajaisiin.

Nykänen kuoli 55-vuotiaana kotonaan Joutsenossa 4. helmikuuta.

MTV3:n mukaan Nykänen saa polttohautauksen, ja uurna lasketaan lepoon Nykäsen Ensio-isän ja isoäidin viereen.

Lue myös: Matti Nykäsen siunaustilaisuuteen saapui läheisten lisäksi muun muassa Jens Weissflog ja Janne Ahonen – Saattueen reitille odotetaan väkeä

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti