Uutiset

Malesian turismiministeri: Meillä ei ole homoseksuaaleja

Ministerin mukaan maalla on omat näkemyksensä sukupuolivähemmistöistä ja Israelista, joita muiden tulee kunnioittaa.
Malesian turismiministeri Mohamaddin Ketapi (vas.) löi rumpua Berliinin matkailumessuilla tiistaina. Kuvaaja: JENS SCHLUETER
Malesian turismiministeri Mohamaddin Ketapi (vas.) löi rumpua Berliinin matkailumessuilla tiistaina. Kuvaaja: JENS SCHLUETER

Malesian turismiministeri on kiistänyt, että maassa olisi homoseksuaaleja, kertoo saksalaismedia uutiskanava CNN:n mukaan.

Turismiministeri Mohamaddin Ketapi kertoi saksalaistoimittajille ennen Berliinin matkustusmessuja, että hänen tiedossaan ei ole, että tässä muslimienemmistöisessä Kaakkois-Aasian maassa olisi homoseksuaaleja.

– En usko että meillä on mitään sellaista maassamme, hän sanoi vastaten kysymykseen, että toivottaako Malesia tervetulleeksi homoseksuaaliset matkustajat, kertoi yleisradioyhtiö Deutsche Welle.

Hän ei myöskään vastannut kysymyksiin, jotka koskivat sukupuolivähemmistöjen edustajien ja juutalaisten matkaajien turvallisuutta maassa.

Korjaili myöhemmin lausuntoaan

Myöhemmin Mohamaddin julkisti Twitterissä lausunnon, jonka mukaan hänen vastauksensa toimittajalle viittasi siihen, että maassa ei ole erityistä turistikampanjaa, jonka kohderyhmä olisivat sukupuolivähemmistöt.

Hän lisäsi, että maalla on avoin politiikka ulkomaisten turistien vastaanottamisessa ja että ”vieraillemme ei koskaan asetettaisi mitään tarpeettomia esteitä, jotka johtuvat heidän seksuaalisesta orientaatiostaan, uskonnostaan tai kulttuurisista tavoistaan”.

Lausunnossa lisäksi sanottiin, että Malesialla on suvereenina maana omat näkemyksensä sukupuolivähemmistöistä ja Israelista, ja että maa odottaa muiden maiden kunnioittavan sen suvereeniutta.

Vaikutusta maahan suuntautuvaan turismiin

Homoseksuaalien oikeuksia ajava Thilaga Sulathireh kertoi CNN:lle, että ministerin lausunnot ovat ”omituisia ja täysin erillään todellisuudesta”, mutta että ne eivät olleet täysin yllätyksellisiä.

– Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta poliitikot suhtautuvat eri tasoisella syrjivällä tai torjuvalla tavalla LGBTIQ-ihmisiin ja asioihin, tahtoen tai muulla tavoin.

Hän uskoi, että ministerin yllättävän tietämätön kommentti vaikuttaisi Malesiaan suuntautuvaan turismiin.

Tammikuussa Malesia yritti estää israelilaisten urheilijoiden pääsyn kansainväliseen kilpailuun maassa.

Saksalainen vihreän puolueen poliitikko Volker Beck puolestaan yritti estää Malesian osallistumisen Berliinin messuihin.

– Homofobinen ja antisemitistinen maa ei voi olla kumppanivaltio, hän sanoi Malaysiakini-verkkosivuston mukaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti