Uutiset

Manchester on joutunut pommi-iskujen kohteeksi myös 1990-luvulla – tällainen kaupunki se on

Manchesterissa on tapahtunut pommi-iskuja aiemminkin.

1990-luvulla kaupungissa oli ainakin kaksi iskua, joista tuhoisampi tapahtui kesäkuussa 1996. Samaan aikaan, kun Britanniassa pelattiin jalkapallon EM-kisoja, Manchesterin keskustassa räjähti pommi, joka haavoitti noin kahtasataa ihmistä.

Kuolonuhreilta onneksi tuolloin vältyttiin. Pommi-iskusta syytettiin Irlannin tasavaltalaisarmeijaa IRA:ta. BBC:n mukaan räjähde oli vuonna 1996 asetettu kuorma-autoon. Poliisi sai iskusta varoituksen etukäteen, jolloin alue pystyttiin evakuoimaan. Ketään ei lopulta saatu teosta kiinni.

Vuonna 1992 joulukuun kolmas päivä kaupungissa räjähti kaksi pommia, jotka IRA myönsi BBC:n mukaan tehneensä. BBC kertoo, että näissä iskuissa haavoittui 64 ihmistä, mutta ketään ei kuollut.

Manchester on tunnettu teollisesta historiasta

Manchester on vähän yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Luoteis-Englannissa. Suur-Manchesterin alueella asuu yli 2,5 miljoonaa asukasta.

Manchester on tunnettu ainakin teollisuudesta. Kaupunki oli puuvillateollisuuden keskus 1800-luvulla, ja se oli merkittävässä roolissa teollisessa vallankumouksessa.

Teollisuus alkoi menettää merkitystään viimeistään 1960-luvulla, sillä tekstiiliteollisuus väheni BBC:n mukaan koko Luoteis-Englannissa ja Manchesterissa merkittävästi 1960- ja 1970-luvuilla.

Manchester on kuitenkin Helsingin Sanomien mukaan noussut uuteen kukoistukseen. HS kirjoitti vuonna 2015, että kaupunki on malliesimerkki perinteisestä teollisuuskaupungista, joka on onnistunut muokkaamaan itsestään menestyksekkään jälkiteollisen kaupungin. Samaisessa jutussa vuodelta 2015 kerrottiin, että Manchesterin alueesta on tullut Lontoon jälkeen vilkkain liike-elämän keskittymä.

Manchester on tunnettu myös esimerkiksi musiikista ja jalkapallosta. Yhtyeistä kuuluisia ovat ainakin The Smiths, New Order ja Oasis.

Manchesterissa pelaavat myös monelle suomalaiselle tutut jalkapallojoukkueet Manchester United ja Manchester City. Unitedin on tarkoitus pelata huomenna keskiviikkona Eurooppa-liigan finaalissa Amsterdamin Ajaxia vastaan Tukholmassa.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Guardian, BBC, Yle, UKPopulation.com.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic