Uutiset

Maria Ohisalo avasi vihreiden puheenjohtajapelin – tuoreen kansanedustajan ja puolueen ääniharavan arvellaan olevan kisassa vahvoilla

Maria Ohisalo ilmoitti puheenjohtajakisaan lähdöstään tiedotustilaisuudessa tiistaiaamuna. Kuva: Joel Maisalmi
Maria Ohisalo ilmoitti puheenjohtajakisaan lähdöstään tiedotustilaisuudessa tiistaiaamuna. Kuva: Joel Maisalmi

Vihreiden varapuheenjohtaja, tuore kansanedustaja Maria Ohisalo ilmoitti tänään odotetusti lähtevänsä vihreiden puheenjohtajakisaan. Näin hän on ensimmäinen kisaan ilmoittautunut ehdokas. Helsinkiläinen Ohisalo on ollut vahvin veikkaus tulevaksi puheenjohtajaksi.

Nykyinen puheenjohtaja Pekka Haavisto on ilmoittanut jättävänsä vihreiden johtajuuden 15. kesäkuuta, jolloin vihreät järjestää puoluekokouksensa Porissa. Puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksen pohjalta.

Myös edellisessä puheenjohtajuuskisassa olleiden Outi Alanko-Kahiluodon, Emma Karin ja Krista Mikkosen uumoillaan lähtevän tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta. Puolue asettaa puheenjohtajaehdokkaansa 11. toukokuuta mennessä.

Maria Ohisalo, 34, sijaisti viime syksynä Touko Aaltoa puheenjohtajana syyskuusta marraskuuhun. Jo tuolloin Ohisalo oli puheenjohtajakisan ennakkosuosikki, mutta hän ei kuitenkaan lähtenyt siihen mukaan, koska halusi keskittyä eduskuntavaalikampanjaansa.

Ohisalo on toiminut vihreiden varapuheenjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Hänen lisäkseen vihreillä on kaksi muutakin varapuheenjohtajaa Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen.

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Ohisalo on ollut vuodesta 2017. Huhtikuun eduskuntavaaleissa hän sai 11 897 ääntä. Hän oli Helsingin vihreiden toiseksi suosituin ehdokas heti puheenjohtaja Pekka Haaviston jälkeen.

Itä-Suomen yliopistosta tohtoriksi väitellyt Ohisalo on tutkinut ruoka-apua ja pitkäaikaisasunnottomuutta.

Mahdollinen puheenjohtajuus voi tuoda Ohisalolle myös ministerisalkun, sillä vihreät on vahvoilla yhdeksi hallituspuolueeksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic