Uutiset

Markkanen heittänyt kuudessa viimeisimmässä ottelussaan vähintään 20 pistettä

Kaikkiaan Markkanen on nyt rikkonyt 20 pisteen rajan kuudessa perättäisessä ottelussa, mikä on hänen uransa pisin putki. Kuva: All Over Press

Koripalloliiga NBA:ssa Chicago Bulls katkaisi seurahistoriansa pisimmän kotitappioiden putken ottamalla 122–110-voiton Memphis Grizzliesistä. Bulls oli hävinnyt 11 edellistä kotiotteluaan.

Chicagon suomalaistähti Lauri Markkanen heitti 21 pistettä ja otti 10 levypalloa. Kolmen pisteen heittoyrityksiä oli kuusi, joista puolet meni sisään. Markkanen sai Bullsin pelaajista eniten peliaikaa eli noin 35 minuuttia.

Markkanen on tehnyt viidessä viimeisimmässä ottelussa vähintään 20 pistettä ja ottanut yli 10 levypalloa. Bullsissa pelanneista koripalloilijoista hänen edellään on Michael Jordan ja Scottie Pipen. Jordan teki yli 20 pistettä ja otti 10 levypalloa seitsemässä ottelussa peräkkäin kaudella 1988–89. Pipen onnistui vastaavaan putkeen kuudessa ottelussa peräkkäin kaudella 1994–1995. Asiasta kertoo Chicago Tribune -lehden toimittaja K.C. Johnson Twitterissä.

Kaikkiaan Markkanen on nyt rikkonyt 20 pisteen rajan kuudessa perättäisessä ottelussa, mikä on hänen uransa pisin putki.

Ottelu oli suurelta osin Chicagon hallintaa, ja Memphis kävi johdossa vain toisella neljänneksellä.

Bullsin paras pistemies oli Otto Porter Jr., joka heitti 37 pistettä ja nappasi 10 levypalloa. Grizzliesiltä eniten eli 15 pistettä heitti Avery Bradley.

Uusimmat

Fingerpori

comic