Uutiset

Matias Turkkila: ”En perustaisi Hommaforumia nykytilanteessa”

 

Maahanmuuttokriittisen Hommaforumin perustaja, Peussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila ei nykytilanteessa perustaisi Hommaforumia tai sen kaltaista sivustoa.

Turkkilan mukaan sivusto on täyttänyt tehtävänsä.

– Sivustolla oli kaksi tavoitetta: saada kriittinen puoli keskusteluun ja saada poliitikkoja, jotka pystyvät pitämään maahanmuuttokriittistä näkökulmaa esillä.

– Nyt nämä molemmat tavoitteet ovat toteutuneet, ja julkisessa keskustelussa on mukana myös kriittinen puoli. Olen tyytyväinen, että tämä hanke tuli silloin tehtyä.

Vuoden 2008 jälkeen, jolloin maahanmuuttoon nihkeästi suhtautuva Hommaforum perustettiin, vihapuheen määrä on yleisellä tasolla ryöpsähtänyt internetin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Oikeusministeriön torstaina julkaiseman selvityksen mukaan vähemmistöryhmät, kuten maahanmuuttajat, ovat julkisten tilojen lisäksi kokeneet eniten vihamielisyyttä ja häirintää internetin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Turkkilan mielestä Hommaforumin tehtävä on ollut koko ajan poliittinen.

– On ilmiselvää, että koko maahanmuuttokysymys nostattaa ihmisissä tunteita. Näin isossa asiassa ainoa tapa on käydä keskustelua julkisuudessa kaikilta kanteilta. Pidän äärettömän huonona, että jokin porukka suljetaan ulos keskustelusta.

Vaikka Turkkilan mukaan nykyisin maahanmuuttokriittiset äänet pääsevät monia reittejä pitkin esille, hän ei olisi kuitenkaan sulkemassa Hommaforumia.

– En näe sille perusteita. En näe syytä, miksi sitä pitäisi estää tekemästä sitä, mitä se tekee.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti