Uutiset

Matkustajajuna vältti Italian siltaturman täpärästi – matkustajat kertovat junan alittaneen turmapaikan vain minuutteja ennen onnettomuutta

Italian siltaturma on aiheuttanut viivästyksiä junaliikenteeseen ja ruuhkia juna-asemille.

Torontosta Kanadasta kotoisin olevat Tamar Bresge ja Melissa Light matkustivat junassa, joka alitti Italian turmasillan vain minuutteja ennen onnettomuutta, kertoo muun muassa kanadalainen CTV News.

Bresge ja Light olivat matkalla Ranskan Nizzasta Milanoon kun aurinkoinen sää vaihtui äkilliseen ukkosmyrskyyn.

– Sillan romahtamisen aikaan siellä oli kova ukkonen ja paljon salamoja. Luulin aluksi kuulleeni ukkosen äänen, mutta olimme niin lähellä, että kuulin luultavasti jonkin sortuvan, mutta ajattelin sen vain olevan osa myrskyä, Bresge sanoo.

Bresgen arvion mukaan heidän junansa olisi alittanut sillan korkeintaan viisi minuuttia ennen turmaa.

Tiistaina ainakin 35 ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun Morandi-silta romahti myrskysäässä ja vei mukanaan lähes 50 metrin korkeudesta kymmeniä autoja. Silta romahti varastorakennusten ja junaraiteiden päälle ja osin silla alla kulkevaan jokeen.

Matkustajat luulivat aluksi, että kyse on junaonnettomuudesta

Bresge kertoo että italiaa taitamattomat alkoivat ymmärtää, että jotain kamalaa oli tapahtunut, kun juna pysähtyi ja muut matkustajat alkoivat katsella toistensa matkapuhelimia ja vaikuttivat hätääntyneiltä.

– Pysähdyimme niin lähelle turmapaikkaa, että kuulimme sireenien äänen, Bresge sanoo.

Kun juna viimein lähti liikkeelle, matkustajat näkivät vilauksen sortuneesta sillasta.

– Se oli hullua. Me molemmat olimme onnellisia siitä, että olimme junassa, joka oli alittanut sillan ennen sen sortumista eikä sen alla. Tilanne tuntuu epätodelliselta.

Italialaisen junaliikenneoperaattorin Trenitalian mukaan osa junaliikenteessä on tällä hetkellä myöhästymisiä ja osia reiteistä korvataan bussiliikenteellä. Trenitalian mukaan tilanteen takia ajetaan myös lisävuoroja.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat