Uutiset

Matti Nykäselle ei järjestetä valtiollisia hautajaisia – urheilusaavutuksia tullaan kunnioittamaan muilla tavoin

Sampo Terho: "Olen keskustellut Matti Nykäsen läheisten kanssa. He ovat asiaa harkittuaan pyytäneet minua tiedottamaan, että haluavat viettää hautajaisia perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita."

Mäkihyppylegenda Matti Nykäselle ei järjestetä valtiollisia hautajaisia. Asiasta kertoo Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) Twitterissä.

Asiasta uutisoivat muun muassa Yle ja STT.

– Olen keskustellut Matti Nykäsen läheisten kanssa. He ovat asiaa harkittuaan pyytäneet minua tiedottamaan, että haluavat viettää hautajaisia perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita, Terho kirjoittaa Twitterissä myöhään torstai-iltana.

– Toivotan voimia surutyöhön. Matin urheilusaavutuksia tullaan kunnioittamaan muilla tavoin, Terho jatkaa.

Aiemmin torstaina useat mediat ovat uutisoineet, että Nykänen haudataan Jyväskylään, josta hän on kotoisin.

Sampo Terho kertoi aiemmin tällä viikolla, että on pyytänyt virkakuntaa selvittämään valtiollisten hautajaisten ja muiden muistamisen muotojen mahdollisuutta.

– Olympiavoittaja Matti Nykäsen suoritukset ovat suomalaisessa urheiluhistoriassa aivan vertaansa vailla. Siksi olen pyytänyt virkakuntaa selvittämään valtiollisten hautajaisten ja muiden muistamisen muotojen mahdollisuutta, Terho kirjoitti Twitterissä.

Vielä torstaina iltapäivällä Sampo Terhon erityisavustaja Toni Ahva vastasi tekstiviestillä Lännen Medialle, että selvitys valtiollisista hautajaisista on parhaillaan käynnissä.

– Olemme olleet yhteydessä omaisiin Nykäsen managerin kautta ja tiedotamme asiasta myöhemmin, Ahva viestitti iltapäivällä.

Torstai-illan aikana tuli siis omaisten lopullinen päätös, että hautajaiset pidetään perhepiirissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic