Uutiset

May pyytää lyhyttä lykkäystä Britannian EU-erolle, Junckerin mukaan EU ei enää neuvottele

Juncker: EU:n huippukokous ei käsittele brexitiä.
Britannian pääministeri Theresa May saapui maanantaina parlamenttitalolle takaoven kautta. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA
Britannian pääministeri Theresa May saapui maanantaina parlamenttitalolle takaoven kautta. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Britannian pääministeri Theresa May pyytää tänään EU:lta lyhyttä lykkäystä brexitille, kertoo Reuters.

Britannian EU-eron piti toteutua 29. maaliskuuta. On yhä epäselvää, toteutuuko Mayn neuvottelema erosopimus, pidempi lykkäys, kova brexit vai kokonaan uusi kansanäänestys.

May kirjoittaa tänään keskiviikkona Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Donald Tuskille kirjeen, jossa hän pyytää brexitin siirtämistä eteepäin.

– May ei pyydä pitkää lykkäystä, sanoi hallinnon lähde Reutersille.

Britannian parlamentti on hylännyt kahdesti Mayn neuvotteleman erosopimuksen. May toivoo, että parlamentti äänestäisi siitä uudestaan jo ensi viikolla.

– Ihmiset ovat odottaneet lähes kolme vuotta. He ovat kurkkuaan myöten täynnä parlamentin kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä ja pääministeri on yhtä turhautunut, lähde sanoi.

”Ei lisäneuvotteluja”

May on varoittanut, että jos parlamentti ei hyväksy erosopimusta, hän pyytää eron venyttämistä kesäkuun 30. päivään, mikä vaarantaisi koko EU:sta lähtemisen.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi, että tämänviikkoinen EU-huippukokous ei ratkaise brexit-kysymystä.

– Ei käydä uudelleenneuvotteluja, ei käydä uusia neuvotteluja, ei lisätä vaihtoehtoja niihin, jotka on jo annettu. Olemme antaneet paljon periksi Britannialle, enempää ei ole tehtävissä, sanoi Juncker Deutschlandfunk radiolle Reutersin mukaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti