Uutiset

Media: Aleksei Navalnyita Venäjällä hoitaneen sairaalan entinen lääkäri katosi metsästysretkellä

Sittemmin Omskin alueen terveysministeriksi noussut Aleksandr Murahovski ilmoitettiin kadonneeksi lauantaina.
Navalnyi syyttää myrkytyksestään Venäjän hallintoa. Navalnyin palattua Venäjälle tammikuussa hänet vangittiin ja tuomittiin reilun kahden ja puolen vuoden vankeuteen vanhoista petossyytteistä, joita Navalnyi pitää poliittisina. Lehtikuva// AFP Vasily Maximov

Venäläistä oppositiopoliitikkoa Aleksei Navalnyita Venäjällä tämän viimevuotisen myrkytyksen jälkeen hoitaneen sairaalan lääkäri on kadonnut metsästysretkellä, kertovat venäläismedia sekä muun muassa CNN ja Ilta-Sanomat.

Siperian Omskin kaupunginsairaalan johtavana lääkärinä työskennellyt ja sittemmin Omskin alueen terveysministeriksi noussut Aleksandr Murahovski ilmoitettiin kadonneeksi lauantaina. Hänet oli nähty perjantaina lähtemässä metsästysmajalta mönkijällä.

Uutistoimisto Tassin mukaan poliisi on kertonut alueelta löytyneen mönkijän. Uutistoimisto Ria Novosti kertoi myöhään sunnuntaina, että etsinnät on keskeytetty yöksi.

Viranomaisten mukaan kadonnut mönkijä löytyi noin 6,5 kilometrin etäisyydeltä metsästysmajasta, jonka luona kadonnut Murahovski viimeksi nähtiin. Kadonneen etsinnöissä on käytetty helikopteria ja drone-lennokkia.

Viime kuukausina kaksi Omskin sairaalan lääkäreistä on kuollut. Helmikuussa kuoli Navalnyin lääkinnällisestä koomasta vastannut 55-vuotias lääkäri Sergei Maksimishin, jonka kuolinsyyksi kerrottiin sydänkohtaus.

Maaliskuussa kuoli toinen sairaalan johtavista lääkäreistä, 63-vuotias Rustam Agishev, jonka osuudesta Navalnyin hoitoon ei ole varmuutta. Agishevin kuolinsyyksi kerrottiin aivoverenkierron häiriö.

Kiisti myrkytyksen tiedotusvälineille

Murahovski nousi kansainväliseen valokeilaan väittäessään, ettei Navalnyi kärsinyt myrkytyksestä, vaan hänen vakavissa oireissaan olisikin ollut kyse aineenvaihduntahäiriöstä”.

Kun Navalnyi oli lennätetty hoitoon Saksaan, useiden maiden lääketieteelliset laboratoriot vahvistivat hänen tulleen myrkytetyksi novitshok-hermomyrkyllä. Venäjällä myrkytystä ei ole myönnetty.

Navalnyi syyttää myrkytyksestään Venäjän hallintoa. Navalnyin palattua Venäjälle tammikuussa hänet vangittiin ja tuomittiin reilun kahden ja puolen vuoden vankeuteen vanhoista petossyytteistä, joita Navalnyi pitää poliittisina.

Navalnyin henki oli jälleen vaarassa huhtikuussa pitkään jatkuneen syömälakon ja lääkärinhoidon epäämisen vuoksi. Navalnyi lopetti syömälakkonsa saatuaan tavata lääkärin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic