Uutiset

Mediat: Katiska-huumerikosvyyhdin päätekijä Niko Ranta-Aho on päästetty vapaaksi tutkintavankeudesta

Katiska-huumerikosvyyhdin päätekijä Niko Ranta-Aho on tänään vapautettu tutkintavankeudesta, kertovat MTV, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta tänään. Ranta-Ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma on vahvistanut asian MTV:lle.

Käräjäoikeus käsitteli tapausta jo aiemmin tällä viikolla mutta päätti silloin, ettei Ranta-Ahoa voida päästää vielä vapaaksi.

Ranta-Aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet. Häntä on käräjäoikeuden käsittelyissä kuultu keskeisistä Espanjasta Suomeen järjestetyistä huume-eristä.

Rikosvyyhdin toinen syytetty, liivijengi Cannonballin entinen johtaja Janne Tranberg kiistää häneen kohdistetut syytteet.

Ranta-ahoa ja Tranbergia syytetään huumeliigan johtamisesta

Syytteiden mukaan Ranta-aho ja Tranberg johtivat huumeorganisaatiota Espanjasta. Syyttäjien mukaan Suomeen on tuotu 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista

Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2016–2019.

Syyttäjien mukaan Tranberg johti Helsingin haaraa ja Ranta-aho Tampereen haaraa. Tranbergin haarassa syytettynä on muun muassa entisiä Cannonball-jengiläisiä, minkä lisäksi haaran huumeita myytiin syyttäjien mukaan darknetissä eli pimeässä verkossa Silkkitiellä.

Ranta-ahon haarassa taas on syytettynä pääosin ihmisiä, joilla ei ole aiempaa rikostaustaa.

 

Uutista täydennetty klo 18.20.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic