Uutiset

Melania Trump ei osallistu välivaalien kampanjointiin – presidenttipari lentää viikon kuluttua Pariisiin

Presidenttipari Donald ja Melania Trump ottivat lasten Halloween-tervehdyksiä vastaan Washingtonissa alkuviikosta.

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump jättää tiistaina pidettävien välivaalien kampanjoinnin miehensä rinnalla väliin.

Presidentti Donald Trump puolestaan kiitää vaalien aluspäivät tiivisti ympäri maata.

Asiasta uutisoiva CNN korostaa, ettei presidentin puolison poisjäänti kampanjoinnista ole ennenäkemätöntä, ja ettei Melania Trump ollut miehensä presidenttikampanjoinnissakaan jatkuvasti mukana.

Toisaalta muut Trumpin perheenjäsenet ja monet kabinetin jäsenet kiertävät innokkaasti välivaalien turuilla ja toreilla siellä, minne itse Donald Trump ei ehdi.

Esimerkiksi presidentin tytär Ivanka Trump oli torstaina Nevadassa ja perjantaina Iowassa puhumassa paikallisten republikaanipoliitikkojen puolesta.

– Johtuen Melania Trumpin aikataulusta äitinä ja ensimmäisenä naisena ja ottaen huomioon erityisesti tulevat juhlapyhät ja matkat Yhdysvaltojen ulkopuolelle, hänellä ei ole suunnitelmia kampanjoinnin suhteen, Trumpin edustaja Stephanie Grisham kertoi CNN:lle.

Ensimmäisen naisen on tarkoitus matkustaa presidentti Donald Trumpin kanssa Pariisiin 11. marraskuuta.

Miestään suositumpi

CNN:n tuoreimman kyselyn perusteella Melania Trump on kansalaisten keskuudessa selvästi suositumpi kuin miehensä.

CNN:n kirjeenvaihtajan ja kirjailijan Kate Andersen Browerin mukaan presidentin puolisot pystyvät usein vaalikentillä aistimaan kansan huolia ja mielipiteitä paremmin kuin valtionpäät.

Vaikka Melania Trump ei kierrä kampanjoimassa muiden Trumpien lailla ja parin avioliiton tilastakin on syntynyt monia otsikoita, häntä pidetään miehensä pääneuvonantajana.

Lokakuussa Egyptiin tekemällä matkallaan Melania Trump kertoi toimittajille keskustelevansa säännöllisesti politiikasta miehensä kanssa.

– En ole aina samaa mieltä hänen ja hänen tviittiensä kanssaan ja kerron sen hänellä. Annan rehellisen mielipiteeni ja rehellisen neuvoni, hän kertoi.

– Joskus hän kuuntelee, joskus ei, Melania Trump jatkoi.

Fingerpori

comic

Näkoislehti