Uutiset

Menestystaiteilija tunnustaa, miksi hylkää houkuttelevat näyttelykutsut

Taiteilija Kaarina Heikinheimo on kaikessa hiljaisuudessa mullistanut kolmiulotteisilla taidekäsitöillään tekstiilitaiteen käsitettä. Jättimäisillä, useita metrejä korkeilla töillä on ihailijoita ympäri maailmaa. Räväkkä värimaailma hurmaa etenkin eteläamerikkalaisia ja italialaisia, ja pelkistetty muotokieli kiehtoo japanilaisia.

Omissa oloissaan kotikaupungissaan Vaasassa viihtyvä vaatimaton taiteilija ei ole koskaan pitänyt itsestään meteliä. Viime aikoina hän on itsepintaisesti kieltäytynyt houkuttelevista kutsuista pääkaupunkiseudun yksityisnäyttelyihin, joista moni taiteilija voi vain haaveilla.

-Tämä minun luonteeni on sellainen. En vain viitsi. Onhan näitä töitäni pyydetty näyttelyihin ihan ympäri maapalloa. Olen itse itseni pahin jarru, Heikinheimo tunnustaa.

Taiteilija huomauttaa, että suurikokoisten töiden siirteleminen on rankkaa puuhaa. Hänellä itsellään ei ole edes ajokorttia. Työhuoneelleen hän rullaa kesät talvet sähköpyörällään.

-Olen aina tehnyt kaiken niin kuin olen itse halunnut. Olen uskonut siihen, että jos vain saan jonkun johtajan käymään työhuoneellani, työt kyllä myyvät.

Komean uran tehnyt seitsemänkymppinen menestystaiteilija onkin elättänyt itsensä vuosikymmenten ajan kuntien ja seurakuntien julkisilla tilaustöillä, vaikka ei ole tehnyt aktiivista myyntityötä. Myös suuryritykset ovat ostaneet teoksia tiloihinsa.

Parhaillaan Heikinheimo viimeistelee isokokoista pellavalankaköynnöstä, jonka Laihian seurakunta tilasi kehystämään kirkon alttaria.

-He olivat nähneet töitäni Facebook-sivuillani ja tiesivät, mitä haluavat.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic